Obavijesti

News

Komentari 96

Upao je na Rebro, otvorio torbu i repetirao pištolj: 'Zvat ćeš zaštitare?! E, sad ćeš vidjeti'

Upao je na Rebro, otvorio torbu i repetirao pištolj: 'Zvat ćeš zaštitare?! E, sad ćeš vidjeti'

Muškarac je u utorak u jutarnjim satima stigao na psihijatriju i odmah na porti tražio doktoricu koja u tom trenutku nije bila u bolnici. Bio je vrlo agresivan, a kasnije je iz torbe izvadio pištolj

VIDEO

Zvat ćeš zaštitare, a?! Ti ćeš zvati zaštitare. E, pa sad ćeš ti vidjeti... Galamio je to pomahnitali muškarac te otvorio torbu i iz nje izvadio pištolj te ga repetirao ispred medicinske sestre. Medicinska sestra je ostala u šoku. Nasreću, u tom trenutku se na pravome mjestu našla i glavna medicinska sestra koja je bila jako pribrana te smirivala pomahnitalog muškarca. Uspjela ga je nagovoriti da pusti jednu medicinsku sestru i liječnika iz ambulante te ostala s njim u ambulanti.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Pomahnitali muškarac ušao je u KBC Zagreb s pištoljem: 'Otvorio je torbu I repetirao ga' 01:21

Dok je razgovarao sa sestrom, stalno je stavljao ruku u torbu u kojoj je držao taj pištolj. Sestra je bila jako uplašena, ali je ostala pribrana. Drugoj sestri, koja je prvotno bila u ambulanti i kojoj je prijetio pištoljem, je pozlilo. Od šoka nije mogla govoriti, plakala je, a kolege su joj dali i neke tablete za smirenje. I dok je davala na policiji iskaz, govorila je kroz suze.

Kako doznajemo, muškarac je u utorak u jutarnjim satima stigao na psihijatriju i odmah na porti tražio doktoricu koja u tom trenutku nije bila u bolnici. Bio je vrlo agresivan i neugodan prema sestrama koje su ga pokušavale smiriti. Kako doznajemo, tražio je doktoricu jer je htio neke lijekove koje može dobiti samo na recept. Kako u tome nije uspio, postajao je sve agresivniji prema sestrama te je počeo i prijetiti. Muškarac je, kako doznajemo, već godinama pacijent na psihijatriji i redovno uzima terapiju. I prije je znao biti neugodan, ali nikad nije prijetio pištoljem. Sad je prijetio da će ih sve ubiti.

Pribranost glavne sestre

Glavna sestra je ostala pribrana i brzo obavijestila policiju o svemu, ali i kolege u bolnici. Odmah je počela evakuacija bolnice. Upravo zahvaljujući pribranoj sestri vjerojatno su spriječene i teže posljedice jer ga je ona na kraju uspjela nagovoriti da se preda policiji. Rekla mu je da ovo nema smisla, govorila mu je staloženo dok je stajala ispred njega koji se nervozno koprcao na stolcu.

U međuvremenu ispred bolnice su se redale policijske snage. Stigli su i specijalci, a u jednom trenutku je pomahnitali muškarac stajao ispred odjela psihijatrije s dvije štake i vikao policajcima da ga smaknu.

- Ajde, pucaj! Ubij me! Tko vam je kriv. Gamad! Gamad! Idi tamo. Želim zapovjednika da dođe sa mnom razgovarati - vikao je muškarac policajcima.

Oglasilo se Rebro: U incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, ustanova normalno funkcionira
Oglasilo se Rebro: U incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, ustanova normalno funkcionira

Na sebi je imao crnu majicu kratkih rukava na kojoj je pisalo "Hrvatske obrambene snage - pobjednička vojska jaka". Uz to, na majici se nalaze i kratica "HOS", slogan "Za dom spremni" i hrvatska šahovnica na kojoj je prvo polje bijelo.

Zbog svega su ljudi počeli bježati iz bolnice, a djelatnici su neke pacijente i sebe zaključali u sobu i ambulante. Neki od zaključanih pacijenata su počeli bježati kroz prozore.

- Bili smo po sobama. Doktorica je došla i zaključala nas je te rekla kako su im javili da je čovjek s pištoljem u bolnici. Prvo smo čekali, onda smo kroz prozore izašli. Jedno 20-ak nas je iskakalo kroz prozore - govori nam žena koja je bila u bolnici.

storyeditor/2024-09-03/PXL_030924_120033966.jpg

Andrea je u bolnicu došla s bebom na redovitu kontrolu.

- Došli smo na Rebro i na kraj pameti nam nije bilo da ćemo ostati zarobljeni i da će pokušati uhvatiti čovjeka s pištoljem. Uplašila sam se. S bebom sam, sretna sam da je sve prošlo. Rekli su nam da je tu čovjek s pištoljem, kasnije su nam rekli da je u zelenoj zgradi. Prvo su nas zatvorili i zaključali, čekali smo da netko dođe po nas. Razmišljala sam o tome ako će provaliti kroz ta vrata i hoće li pucati direktno, nemamo se gdje sakriti, male su ordinacije, ali kasnije su došli po nas i rekli da je sve gotovo - ispričala nam je Zagrepčanka Andrea.

Čuli smo kako se netko dere 'Pucaj'

Drugi svjedoci incidenta pričaju nam kako su čuli da se netko dere: "Pucaj!", pričaju kako ih je bilo strah jer nisu znali što se točno događa...

Policija je nakon razgovora, ali i zahvaljujući glavnoj sestri, uspjela nagovoriti muškarca da se preda. Odmah po izlasku iz bolnice dugim cijevima su ga otpratili do policijskog kombija te ga odvezli u policijsku postaju. Iz policije su potvrdili da je kod sebe imao startni pištolj koji se koristi na sportskim događajima.

- Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 10.05 sati dojavu djelatnika Kliničkog bolničkog centra Zagreb u kojoj su naveli da muška osoba prijeti u njihovim prostorijama. Zagrebačka policija dolaskom na mjesto događaja uspostavila je komunikaciju s muškarcem, koji je u 11.40 sati stavljen pod nadzor bez uporabe sredstava prisile. Ujedno je potvrđeno da je kod sebe imao startni pištolj, odnosno da nije riječ o pravom pištolju - priopćila je policija.

DOZNAJEMO Muškarac uletio u bolnicu i tražio lijekove. Glavna sestra ga smirila i zvala policiju
DOZNAJEMO Muškarac uletio u bolnicu i tražio lijekove. Glavna sestra ga smirila i zvala policiju

Inače, startni ili signalni pištolj i municija ne spadaju u oružje niti u pirotehnička sredstva te se prodaju bez dozvola. Po svom obliku su identični pravim pištoljima, a imaju primjenu u raznim segmentima: za navikavanje lovačkih pasa na pucanj, zvučno označavanje početka natjecanja, rastjerivanje ptica... Ako se na pištolj doda nastavak, može se koristi za ispaljivanje signalnih raketa za slučaj opasnosti ili životne ugroze.

O svemu su se oglasili i iz bolnice te poručili kako nasreću nema ozlijeđenih.

- Možemo potvrditi da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba i da ustanova sasvim normalno funkcionira - stoji u kratkom priopćenju KBC-a Zagreb. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 96

VIDEO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'
PAPA BLAGOSLOVIO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'

Iz Vatikana kažu kako je potrebno razjasniti moguće zabune oko Međugorja koje mogu navesti neke male skupine da iskrive to duhovno iskustvo. Na kraju dokumenta je i upozorenje

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
VIDEO: ZABILI SE U KAMION

Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

Oba vozila kretala su se u istom smjeru. U trenutku nesreće promet je tekao normalno. Auto se zabio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega iz zasad neutvrđenih razloga, objavili su Talijani