Obavijesti

News

Komentari 77

Slovačka je Ukrajini predala haubice Zuzana 2. Raketiran Harkiv: poginuo mladi liječnik

Slovačka je Ukrajini predala haubice Zuzana 2. Raketiran Harkiv: poginuo mladi liječnik

U novom napadu na Herson poginuo je mladi liječnik te ranjena medicinska sestra. Rusija optužuje Ukrajinu zbog napada na brodove Crnomorske flote

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.08

Zategnuti odnosi Poljske i Ukrajine, sve zbog žitarica

24sata

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u utorak poljskog veleposlanika u Kijevu zbog, kako je navelo, "neprihvatljivih" komentara savjetnika poljskog predsjednika za vanjsku politiku Marcina Przydacza.

"Na sastanku je istaknuto da su izjave o navodnoj nezahvalnosti Ukrajinaca na pomoći Poljske u ratu neistinite i neprihvatljive", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleh Nikolenko.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Više pročitajte OVDJE.

18.13

Užas u Ukrajini: Liječnik ubijen, petero ozlijeđenih u ruskom granatiranju bolnice u Hersonu

24sata

Jedan je liječnik ubijen, a pet medicinskih djelatnika je ozlijeđeno u utorak u ruskom granatiranju bolnice u gradu Hersonu na jugu Ukrajine, rekli su regionalni dužnosnici.

"Danas u 11,10 sati (0810 GMT), neprijatelj je pokrenuo još jedan napad na mirne stanovnike naše zajednice", napisao je čelnik vojne uprave Roman Mroško na Telegramu.

Fotografije koje su objavili dužnosnici pokazuju okrvavljeni pod balkona i zjapeću rupu na krovu s ostacima razbacanim po podu.

Više pročitajte OVDJE.

14.51

Po treći put u cijeloj Ukrajini oglašena je zračna uzbuna zbog prijetnje uporabe projektila "Kinjal"

Na cijelom području Ukrajine proglašena je zračna uzbuna zbog opasnosti od uporabe aerobalističke rakete "Kinjal" od strane ruske vojske.

Ovo je treća uzbuna zbog polijetanja MiG-31K 1. kolovoza.

14.34

Slovačka je Ukrajini predala prve haubice Zuzana 2 iz novog paketa pomoći

Slovačka je Ukrajini predala prve dvije haubice Zuzana 2, izjavio je slovački premijer Ludovit Odor.

- Pomoć Ukrajini zajednički je napor za trajni mir, poštivanje sloboda i vrijednosti. Hvala Njemačkoj, Danskoj i Norveškoj na slanju slovačkih haubica Zuzana 2 - napisao je na Twitteru.

13.57

Na Krimu raste građanski otpor ruskoj vojsci

Na području privremeno okupiranog Krima raste sukob između okupacijskog kontingenta i proukrajinskog civilnog stanovništva. Redovni su postali napadi na vojne objekte korištenjem molotovljevih koktela. Civili koji podupiru Ukrajinu organizatori su i izvršitelji većine njih, piše Glavna uprava za obavještajne poslove Ministarstva obrane Ukrajine.

Ministarstvo obrane napominje da se određeni broj građana koji su odbili primiti rusko državljanstvo nakon uhićenja smatraju "nestalima". Što se tiče onih koji ostanu na slobodi: dobivaju administrativne kazne, visoke novčane kazne i uznemiravanje. Ljudi dobivaju otkaz na poslu, oduzimaju im imovinu i firme. Većina privedenih i uhićenih su predstavnici krimsko-tatarskog naroda.

Komentari 77