Obavijesti

News

Komentari 204

VIDEO Ukrajinci zarobili 102 pripadnika čečenske jedinice Ahmat: Najveći jednokratni ulov

VIDEO Ukrajinci zarobili 102 pripadnika čečenske jedinice Ahmat: Najveći jednokratni ulov
6

Viši ukrajinski dužnosnici su u srijedu rekli da Ukrajina stvara "tampon zonu" u ruskoj Kurskoj oblasti te da namjerava organizirati humanitarnu pomoć i evakuacijske koridore za civile koji žele otići u Rusiju ili u Ukrajinu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE!

Ukrajinci su zarobili 102 pripadnika 488. gardijske motorizirane streljačke pukovnije i Kadirovljeve jedinice Ahmat.

- Ovo je najveći jednokratni "ulov" od početka sveobuhvatne invazije na Ukrajinu - poručili su. 

Ukrajina je u srijedu objavila da su njezine snage od početka dana napredovale u Kurskoj oblasti jedan do dva kilometara i da su završile čišćenje Sudže od ruskih snaga.

- Nastavljamo dalje napredovati u Kurskoj oblasti. Od kilometara do dva u raznim područjima od početka dana. I više od 100 ruskih ratnih zarobljenika u istom razdoblju - poručio je ukrajinski predsjednik Zelenski.

POGLEDAJTE VIDEO!

U Kursku su skinuli rusku zastavu sa zgrade i bacili je na tlo

24sata

Ukrajinska akcija i prodor u rusku regiju Kursk ostavili su Kremlj šokiranim. Tisuće ukrajinskih vojnika krenuli su u akciju 6. kolovoza, očekivalo se kako će kratko trajati, ali ova, nazovimo je 'kontra-invazija' se nastavlja... Sad se pojavila snimka iz ruskog sela Vnezapnoe, u blizini granice s Ukrajinom, na kojoj se vidi kako muškarac skida rusku zastavu s jedne zgrade u gradu i baca je na pod. Oko njega je više ljudi, vjerojatno vojnika, piše Reuters. Ruske vlasti su zbog ukrajinskog prodora evakuirale 200.000 ljudi, Ukrajina tvrdi da je zauzela 70-ak ruskih naselja, Rusi tvrde da je brojka tri do četiri puta manja...

Video pogledajte OVDJE.

RUSIJA EVAKUIRA TISUĆE LJUDI

Ukrajina tvrdi da napreduje: 'Situacija je složena i napeta...'

24sata

Rusija je počela evakuirati još tisuće ljudi iz graničnih regija u četvrtak, nakon što je Ukrajina objavila da je napredovala dublje u ruski teritorij u munjevitom upadu kojemu je cilj prisiliti Moskvu da uspori napredovanje na ostatku bojišnice.

Više pročitajte OVDJE.

RUGALI SE PUTINOVIM GENERALIMA
24sata

Visoki kijevski dužnosnici rekli su da Ukrajina stvara tampon-zonu u regiji i da planira organizirati humanitarnu pomoć i koridore za evakuaciju za civile koji žele ići ili u Rusiju ili u Ukrajinu.

Pojavila se snimka na društvenim mrežama koju su ukrajinski vojnici navodno snimili nakon što su zauzeli zapovjedno mjesto u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti. Kako se vidi na snimci, oni se rugaju generalima Vladimira Putina.

Više pročitajte OVDJE.

ZAUZELI GRAD VAŽAN ZA EUROPU!

Novinarka ukrajinske televizije TCH uživa je govorila iz Sudzha, grada u Rusiji koji kontrolira Ukrajina. Naime, ovo je bio prvi izvještaj nekog ukrajinskog medija s teritorija Rusije od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

Ukrajinske trupe potpuno kontroliraju ova grad koji se nalazi na deset kilometara od granice, piše Kyiv post.

Novinarka je tijekom javljanja uživo kazala da su ukrajinski vojnici uklonili rusku zastavu s jedne od zgrada u Sudzhi. Potom je prikazala rusku zastavu koju su uklonili ukrajinski vojnici.

Radi se o gradu koji je jedina ruta za tranzit ruskog plina u Europu kroz Ukrajinu.

Navodno su neki korisnici prepoznali na snimci da je u pitanju zgrada interneta u Sudzhi, a novinarka je navela da grad nije toliko oštećen i iznijela tvrdnju da su najveću štetu izazvale zapravo ruske bombe. 

Na snimci je prikazana i uništena ruska vojna oprema.

Komentari 204