Obavijesti

News

Komentari 8

Uhitili liječnicu i čuvare zatvora u Srbiji: Nisu spriječili trojicu da siluju i tuku starca. Preminuo je

Uhitili liječnicu i čuvare zatvora u Srbiji: Nisu spriječili trojicu da siluju i tuku starca. Preminuo je

Stanimir Brajković (74) završio je u zatvoru zbog bacanja petardi u novogodišnjoj noći. U ćeliji je bio s trojicom koji su ga svaki dan tukli i silovali. Uz njih, sad su uhićeni čuvari i doktorica koji nisu starcu pomogli

VIDEO

Stanimir Brajković (74) u novogodišnjoj noći je bacio petardu i time prestrašio roditelje bebe i bebu. Zbog toga je morao platiti kaznu od 30.000 dinara ili 256 eura i 29 centi u roku 15 dana. To nije napravio pa je na mjesec dana završio u zatvoru u Padinskoj skeli. 

Prema sudskom spisu, okrivljenom je stavljeno na teret da je 31. prosinca 2020. godine, oko 13 sati sa terase stana zapalio, a zatim bacio petardu izazivajući detonaciju jakog intenziteta. Uslijed jake detonacije uplašili su se i roditelji bebe i sama beba koji su se nalazili u šetnji, što govori o povećanom stupnju odgovornosti okrivljenog koju je sud neopravdano umanjio, navodi se u presudi. Na kraju kazna mu je bila mjesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira. U ćeliju je smješten s trojicom zatvorenika koji su osuđeni za puno teža kaznena djela. 

Oni su ga svakodnevno vrijeđali, tukli i seksualno zlostavljali. Na kraju je Brajković preminuo od ozljeda unutarnjih organa nastalih zbog silovanja drškom metle 4. veljače. Nakon toga, smijenjen je upravitelj zatvora. U petak ujutro, uhićena su četvorica zatvorskih čuvara i zatvorska liječnica, jer nisu pomogli starcu, niti su spriječili trojicu zatvorenika da se zvjerski iživljavaju na njemu. 

Uhićeni su po nalogu Posebnog odjela za suzbijanje korupcije VTJ u Beogradu u suradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nesavjestan rad u službi, rekao je za Telegraf tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Isto tužiteljstvo trojicu zatvorenika tereti za teško ubojstvo Brajkovića. Riječ je o Srećku S. (20), Saši S. (21) i Daliboru P. (21). Svi se nalaze u pritvoru. 

- Jednom prilikom ga je Dalibor P. udario koljenom u tijelo i rebra, drugom prilikom ga je seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je tjerao da pije njegov urin iz šalice za kavu, Srećko S. mu je ručnikom izvlačio jezik iz usta kako bi ga spriječio da se požali čuvarima na zlostavljanje i nasilje koje trpi - piše u sudskim spisima. 

Samo dan prije nego je preminuo, Brajković je odveden na pregled kod doktorice, međutim nije prijavio zlostavljanje koje je trpio oko 20 dana. Iste večeri je vraćen u ćeliju gdje su ga zlostavljači polijevali hladnom vodom. Sutradan mu se stanje pogoršalo, otežao je disao i imao je slabu cirkulaciju zbog slomljenih rebara i prsne kosti, koje doktorica nije sanirala, kao i zbog gubitka krvi. Na kraju je preminuo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio