Obavijesti

News

Komentari 95

Uhićenim Boysima u Grčkoj ne žele dati senzore za dijabetes: 'Svaka dva sata vade im krv...'

Uhićenim Boysima u Grčkoj ne žele dati senzore za dijabetes: 'Svaka dva sata vade im krv...'
4

Za to vrijeme, u zatvoru se nalazi medicinska sestra, koja je u komunikaciji s roditeljima. Uhićeni Hrvat je, kako saznajemo, dobro zdravlja

VIDEO

Uhićeni BBB-ovac koji se nalazi u grčkom zatvoru Avlona još nije dobio svoje senzore za mjerenje razine šećera u krvi. Senzore, koje je u Grčku u suradnji s roditeljima, hrvatskim veleposlanstvom u Atenu, poslao Davor Skeledžija, aktivist i urednik portala nainzulinu.com, isporučeni su još u petak ujutro, ali osoblje zatvora mu ih odbija isporučiti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tučnjava u Ateni

Pokretanje videa...

Grčka snimka nereda u Ateni 10:27

Zbog toga, uhićenom Hrvatu, koji je nedavno navršio 18 godina svaka dva sata vade krv iz prsta dok senzori za bezbolno mjerenje stoje u ambulanti. 

Kako neslužbeno saznajemo, u zatvoru čekaju određenog doktora, koji nikako da se pojavi. Za to vrijeme, u zatvoru se nalazi medicinska sestra, koja je u komunikaciji s roditeljima. Uhićeni Hrvat je, kako saznajemo, dobro zdravlja. 

Podsjetimo, u tučnjavi u Ateni su dvojica pripadnika Bad Blue Boysa ostali su bez senzora koji im mjeri razinu glukoze u krvi. Zbog toga je uhićeni navijač Dinama, kako saznajemo, ubrzo nakon uhićenja imao dijabetičku ketoacidozu, koja je opasna po život te su mu grčki liječnici u zadnji tren pružili terapiju te mu spasili život. 

Među uhićenim Hrvatima još jedan boluje od dijabetesa tipa 1, koji je zbog bolesti završio na infuziji. 

- Ako četiri dana ne uzimate terapiju, vi ste mrtav čovjek. Odlučio sam ovo napraviti jer svakom bolesnom čovjeku treba pomoći, bez obzira na situaciju. O takvim stvarima neka odlučuju nadležna tijela, ali svi moraju imati adekvatnu medicinsku pomoć. Stupio sam u kontakt s potpredsjednicom Grčke dijabetičke federacije, koja je studirala u Sarajevu pa govori naš jezik. Ona ima kontakte po grčkim zatvorima pa nam je tako pomogla u cjelokupnoj organizaciji - rekao nam je nedavno Skeledžija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 95

VIDEO

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada
HDZ-OV DIREKTOR U POŽEGI

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada

Plus+ HDZ-ovac Domagoj Prša je je u Požegi dobio direktorsko mjesto bez natječaja od HDZ-ova gradonačelnika Željka Glavića. Nadređena će mu biti pročelnica koja mu je kuma. Oporba: Imamo direktora za 10 soba...

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'

Pogranična područja između Češke i Poljske ovaj su vikend bila teško pogođena iznimno jakim kišama koje su uzrokovale bujice. Voda je odnijela neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju...