Obavijesti

News

Komentari 25

Uhićena je Sandra Cindrić, bivša specijalistica za prisilnu naplatu i ravnateljica razvojne agencije

Uhićena je Sandra Cindrić, bivša specijalistica za prisilnu naplatu i ravnateljica razvojne agencije

U velikoj akciji Uskoka u Zagrebu i Karlovcu privedena su tri čovjeka. Jedna od njih je bivša zaposlenica FINA-e Sandra Cindrić, koja je poduzetniku osam godina odavala tajne informacije. Platio joj je ljetovanje

VIDEO

Kako neslužbeno doznaju 24sata, u Karlovcu je u akciji Uskoka uhićena Sandra Cindrić, sadašnja ravnateljica Javne ustanove razvojne agencije (JURRA) Karlovačke županije.

USKOK i dalje pretresa urede same agencije, a iz Karlovačke županije, koja joj je na čelu, zasad nemaju komentara.

- Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba i Karlovca u odnosu tri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti -- potvrdili su iz USKOK-a.

Kako piše N1, ona je jednom poduzetniku dala podatke koje on nije smio imati. Radilo se tu o podacima za tvrtke koje su s njim bile povezane, a dobio je od nje i upute kako da izbjegnu ovrhe, kako da izjave tužbe i žalbe ili kako da pokrenu stečaj i izvuku se iz poslovnih problema. Osim što joj je platio ljetovanje, ovoj Cindrić je dao i oko 1200 eura gotovine kao mito za njezine usluge. Sve te malverzacije su, tvrde istražitelji, trajale od prosinca 2015. do ožujka 2023.

Prije imenovanja od prije nekoliko mjeseci, radila je u FINA-i kao pravni ekspert u Centru za prisilnu naplatu (PNOP). Već se tada našla u središtu afere nakon optužbi prošlog ravnatelja agencije Vilka Klasana kako je pobijedila na namještenom natječaju za to mjesto iako nije imala nikakvog iskustva u radu s europskim fondovima.

- Ja sam da otkaz jer nisam želio da mi takva osoba bude šefica - rekao nam je u srijedu Klasan, kojeg je na sumnjivog natječaja naslijedila u agenciji. On ju je tada i osobno prijavio državnom odvjetništvu, a je li ova akcija dio te prijave tek se treba otkriti.

U samoj Razvojnoj agenciji vlada zavjet šutnje, odnosno službenici Uskoka su ih vjerojatno upozorili kako ne smiju iznositi detalje iz istrage. 

Podsjetimo, nakon provedenog postupka, upravno vijeće predvođeno posebnom savjetnicom županice Natašom-Rahelom Borovček odabralo je Cindrić. Prema izvorima 24sata, to je odrađeno navodno prema samoj želji HDZ-ove županice Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin.

Podsjetimo, Cindrić je u životopisu i spomenula znanja i vještine koje je stekla, a to je korištenje računalom. Ondje navodi "svakodnevno korištenje MS Office, Microsoft Word, Microsoft Excel, Power Point, WhatsApp, E-mail use, gmail, Facebook."
Uvjete za to mjesto ne bi imala da to isto vijeće mjesecima ranije nije provelo izmjene statuta.

Borovček nam je potvrdila da se biralo po novom statutu no pravdala se da su ga morali promijeniti kako bi izjednačili uvjete s drugim županijskim ustanovama.

- S obzirom na to da su statuti ustanova kojima je osnivač Karlovačka županija sadržavali  niz odredaba koje su bile nedovoljno usklađene sa Zakonom o ustanovama ili su u međuvremenu u cijelosti uređene drugim zakonima provedeno je usklađenje Odluka o osnivanju i Statuta ustanova i to Županijske uprave za ceste te javnih ustanova, Zavoda za prostorno uređenje Karlovačke županije, Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Natura Vive - navodi Borovček.

Dodala je kako su Cindrić izabrali nakon pisane provjere znanja, razgovora i prijedloga četverogodišnjeg programa. Poslali su nam ga na uvid, no tek se ondje postavlja pitanje jesu li ga uopće čitali. Tako Cindrić navodi da će nastaviti raditi na započetim projektima kao što je Poduzetnički centar Nikola Tesla. 

To bi bilo pohvalno da taj isti poduzetnički centar već nije otvoren 9. svibnja 2023., čak tri mjeseca prije nego je stupila na dužnosti. Otvorio ga je sam premijer Andrej Plenković uz karlovačku županicu Furdek-Hajdin, istu onu koju savjetuje šefica upravnog vijeća JURRA-e Borovček. Osim toga, Cindrić navodi kako planiraju pomoći u nabavi kamiona za odvojeno prikupljanje otpada u Dugoj Resi, a on je nabavljen 2022.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere