Obavijesti

News

Komentari 1

Udruga Kali Sara: 'Izbacili smo zastupnika Veljka Kajtazija jer smo protiv fizičkog nasilja...'

Udruga Kali Sara: 'Izbacili smo zastupnika Veljka Kajtazija jer smo protiv fizičkog nasilja...'

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi suočava se s optužbama da je fizički napao čelnicu romske udruge

VIDEO

Udruga Kali Sara objavila je da saborski zastupnik Veljko Kajtazi, optužen za fizičko nasilje nad njihovom predsjednicom, više nije njihov počasni član. Uz to, naložili su mu da mora napustiti njihov prostor.

- Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama. Saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara, gđom. Krčmar, više nije počasni član i više ne može koristiti prostor za rad u SRRH Kali Sara - priopćili su iz udruge.

Dalje su pozvali sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama.

- Kali Sara će i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/ima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije. Vezano za prijavu nasilja saborskog zastupnika Kajtazija prema predsjednici SRRH gđi. Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, gđa. Krčmar neće davati izjave za medije - dodali su u priopćenju.

Podsjetimo, tjednik Nacional je prije tjedan dana objavio kako je saborski zastupnik i predstavnik romske manjine Veljko Kajtazi fizički, karate udarcem, nasrnuo na Suzanu Krčmar, predsjednicu udruge Kali Sara. DORH je potvrdio da je primio kaznenu prijavu u kojoj stoji da je u "napadu bijesa prijetio fizičkim ozljeđivanjem još jednoj zaposlenici, a gospođu Krčmar fizički je ozlijedio i dan ranije na službenom putu u Belome Manastiru".

Prema navodima Nacionala, Kajtazi je Krčmar vrijeđao, omalovažavao i prijetio joj pred djelatnicima Saveza i drugim svjedocima, ali i mahnito držao za majicu, koju je zbog siline napada uspio i poderati. Iako su ga tri muškarca morala držati da ne dođe do goreg incidenta, Suzana Krčmar ništa od toga nije prijavila policiji jer se boji za svoje radno mjesto i egzistenciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO 16 mrtvih u poplavama. Diplomat: 'Ovo je horor! Ne očekujem  žive pod ruševinama'
KATASTROFA U BIH

UŽIVO 16 mrtvih u poplavama. Diplomat: 'Ovo je horor! Ne očekujem žive pod ruševinama'

Tijekom cijele protekle noći obilne kiše koje su stvorile bujice pretvorile su središta gradova u rijeke, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, te se uopće ne može prometovati