Obavijesti

News

Komentari 56

Udarila pješaka (48) i pobjegla s mjesta nesreće: 'Stradao je sat vremena prije svog rođendana'

Udarila pješaka (48) i pobjegla s mjesta nesreće: 'Stradao je sat vremena prije svog rođendana'
7

Na Nenada Flinčeca (48) kraj Varaždina naletjela je J. K. (34). Vozila je dok joj je vozačka dozvola bila oduzeta zbog ranijih prekršaja. Nije stala da mu pomogne ni nazvala policiju ili Hitnu pomoć

VIDEO

U braku smo bili 15 godina. Bio je radišan čovjek, dobar, sigurna sam da nećete ni od koga čuti lošu riječ o njemu. Kažu da Bog uvijek uzima dobre, glasom punom boli govorila je Smiljana Flinčec (40), supruga Nenada Flinčeca (48) iz Svibovca Podravskog. Njega je u petak navečer u Sračincu kraj Varaždina udarila J. K. (34), koja je upravljala automobilom iako joj je vozačka dozvola oduzeta, a nakon naleta je pobjegla s mjesta nesreće. Nenad je u nesreći zadobio vrlo teške ozljede, vanjske prijelome i krvarenje mozga, te su ga kolima Hitne pomoći prevezli u Opću bolnicu Varaždin. Unatoč naporima liječnika, Nenad je u nedjelju, 13. listopada podlegao ozljedama. Njegova supruga nije dvojila ni trenutka kad su je nazvali iz bolnice i pitali želi li darovati njegove organe.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Udarila je pješaka i pobjegla s mjesta nesreće: 'Stradao je sat vremena prije 49. rođendana' 01:11

- Naravno, pristala sam, kako ne bih. Kad ga već nema, da barem spasi nekome život. Jedino srce nisu mogli iskoristiti - shrvana je Smiljana.

DETALJI STRAVE Vozačica (34) bez vozačke usmrtila pješaka pa pobjegla. U kućnom je pritvoru!
DETALJI STRAVE Vozačica (34) bez vozačke usmrtila pješaka pa pobjegla. U kućnom je pritvoru!

Kobnog 11. listopada oko 22.55 sati Nenad je prelazio cestu od kafića prema parkingu kraj Osnovne škole Sračinec, gdje je ostavio svoj auto. Kako je nakon očevida izvijestila varaždinska policija, prelazio je cestu na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. U tom trenutku na njega je naletjela J. K., koja je vozila iz smjera Varaždina u smjeru Majerja.

Udarac je bio toliko snažan da je nesretnog pješaka odbacio 120 metara od mjesta naleta na drugi prometni trak. Nakon nesreće pobjegla je s mjesta događaja, a unesrećenom pješaku u pomoć su priskočili mještani koji su se tamo zatekli. Među ostalima i gosti s terase kafića koji su čuli i vidjeli trenutak naleta te dali izjave policiji o tome što se dogodilo.

Unatoč bijegu, vozačicu je vrlo brzo pronašla varaždinska policija. Naime, mještani Sračinca kažu da stanuje u istoj ulici, 300-tinjak metara od samoga mjesta nesreće, gdje ju je policija i zatekla.

- U subotu, 12. listopada mu je bio rođendan. Stradao je sat i 5 minuta prije rođendana - tuguju Nenadovi prijatelji koji su se okupili u njegovoj kući u Svibovcu Podravskom.

Iz varaždinske policije potvrdili su da je vozačica, nakon prouzročene prometne nesreće, napustila mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestila policiju ni zdravstvenu ustanovu niti pružila pomoć ozlijeđenoj osobi.

Preminuo u bolnici u Varaždinu: Udarila ga autom pa pobjegla, nije imala ni vozačku dozvolu
Preminuo u bolnici u Varaždinu: Udarila ga autom pa pobjegla, nije imala ni vozačku dozvolu

- Istu su naknadno pronašli policijski službenici na adresi stanovanja. Također je utvrđeno da je vozilom upravljala u vrijeme kad joj je vozačka dozvola ukinuta rješenjem Policijske uprave varaždinske do 15. svibnja 2026. godine. Ista je uhićena te po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu za kazneno djelo nepružanja pomoći predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske - izvijestila je varaždinska policija.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu vozačicu su u nedjelju doveli na Županijski sud u Varaždinu. Iako nije osuđivana, zato što je više puta prekršajno kažnjavana, između ostalog, zbog prekršaja joj je i oduzeta vozačka dozvola, istražni sudac smatrao je da postoji osnova za određivanja istražnog zatvora.

Ipak, odredio joj je istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor smatrajući da se opasnost od ponavljanja djela može osigurati i na ovaj način, odnosno da nije nužno da ostane iza rešetaka dok traje istraga. To znači da će dobiti uređaj za elektronički nadzor, tzv. nanogicu, a u slučaju da se pokuša udaljiti s adrese stanovanja, uređaj šalje signal policajcima koji je dolaze uhititi i vraćaju je u zatvor.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je nakon nesreće utvrdila i da vozilo nije tehnički ispravno, odnosno da ima veće nedostatke zbog kojih ne bi prošlo na tehničkom pregledu. Vozačici su nakon nesreće, doznali smo, izmjerili 0,22 promila alkohola u organizmu što je unutar zakonski dozvoljene koncentracije.

storyeditor/2024-10-14/PXL_141024_122233003.jpg

Mještani Varaždinske ulice ogorčeni su jer, kažu, vozači po glavnoj cesti jure kao divljaci i nitko ne obraća pozornost na školu u blizini.

- Moja djeca svakoga dana prelaze ovu glavnu cestu kako bi došla do škole. Nema ležećih policajaca, kamera za nadzor brzine niti policija kontrolira promet. Samo je pitanje kad će neko dijete nastradati. Već smo u više navrata od načelnika tražili da se nešto poduzme, da se barem stave kamere, onda bi vozači usporili, no ništa se nije dogodilo. Ovo je jedna velika sramota da se to dopušta i da se ništa ne poduzima - govori nam mještanka Sračinca.

U ovoj godini u prometu 193 poginulih

Do 13. listopada ove godine, prema podacima MUP-a, poginulo je 193 ljudi. To je oko deset posto manje nego u istom razdoblju prošle i oko 13 posto manje nego 2022. godine. U ovoj godini najviše ljudi poginulo je u lipnju, njih 33. Crni rekordu po broju poginulih po upravama drži PU zagrebačka s ukupno 28.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

VIDEO Kaos u Zapruđu. Jedan mrtav. Tramvajski promet bio u prekidu. Vozač ZET-a u bolnici
TEŠKA NESREĆA

VIDEO Kaos u Zapruđu. Jedan mrtav. Tramvajski promet bio u prekidu. Vozač ZET-a u bolnici

Autobus i tramvaj ZET-a sudarili su se u ponedjeljak u Zapruđu kod kružnog toka. Policija je objavila da je jedan čovjek poginuo, ne iznoseći više detalja. Promet se normalizirao oko 9 sati

EKSKLUZIVNA SNIMKA! Misterij na Velebitu: Jesu li ovo bizoni?! 'Nisam više siguran da su krave'
POGLEDAJTE VIDEO

EKSKLUZIVNA SNIMKA! Misterij na Velebitu: Jesu li ovo bizoni?! 'Nisam više siguran da su krave'

Bizon je strogo zaštićena vrsta. Kako nam je rekao ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Ivan Cizelj, teško da ga netko osim Zoo vrtova ili rezervata može i smije držati
VIDEO Teška nesreća u Zagrebu: Jedan mrtav u sudaru tramvaja i busa bez putnika u Zapruđu!
STVARAJU SE GUŽVE

VIDEO Teška nesreća u Zagrebu: Jedan mrtav u sudaru tramvaja i busa bez putnika u Zapruđu!

Tramvaj i autobus bez putnika sudarili su se u Zapruđu u Novom Zagrebu, na kružnom toku. Policija je objavila kako je jedan čovjek poginuo. Tramvajski promet prekinut je u oba smjera, linije 6, 7 i 8 prometuju preusmjereno. Linija 6 Ulicom grada Vukovara do Žitnjaka, linija 7 Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do Savskog mosta, a linija 8 Ulicom grada Vukovara do okretišta Heinzelova