Obavijesti

News

Komentari 7

Ubio ga zbog par limenki boje: 'Mislio sam da će me napasti, nisam znao da sam ga pogodio'

Ubio ga zbog par limenki boje: 'Mislio sam da će me napasti, nisam znao da sam ga pogodio'
3

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbio je prijedlog tužiteljstva i Siniši P. (46), zaštitaru osumnjičenom da je pucao na Antonija D. (36) i ubio ga, odredio mjere opreza

VIDEO

Pucao sam u zrak, pa prema njima. U jednom su se trenutku okrenuli i pomislio sam da će me napasti. Nisam mislio da sam nekog pogodio..., kako neslužbeno doznajemo branio se Siniša P. (46), zaštitar Noky securytia, koji je u krugu poduzeća na zagrebačkom Žitnjaku pucao na Antonija D. (36) i njegova brata. Antonija je pogodio te ga je usmrtio, dok je njegov brat prošao bez ozljeda. 
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu Sinišu sumnjiči za ubojstvo i pokušaj ubojstva.

Nakon ispitivanja predložili su dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu da mu odredi istražni zatvor kako ne bi pokušao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.

Sudac istrage to je odbio smatrajući da su mjere opreza u ovom slučaju dovoljne. Konkretno, zabranio mu je da radi kao zaštitar čime je, po stavu suda, otklonjena opasnosti od ponavljanja djela. Također, ovo mu je prvi "sukob" s zakonom, odnosno dosad nikad nije bio prijavljivan. Također, odredio mu je obvezno javljanje policiji svakih 15 dana.

Što se tiče svjedoka, kako smo neslužbeno doznali, riječ je o bratu Antonija D. i ljudima koje je on zvao u pomoć, a koji nemaju neposrednih saznanja o događaju. Ova odluka, naravno, nije konačna te Ždo Zagreb na nju ima pravo žalbe, a o njoj će odlučivati izvanraspravno vijeće suda.

Podsjetimo, zagrebačka policija Sinišu sumnjiči da je 21. srpnja radeći kao zaštitar u ograđenom dvorišnom krugu trgovačkog društva na Slavonskoj aveniji oko 16.20 sati primijetio dvojicu koji su ušli u prostor poduzeća kroz otvor napravljen tjedan dana ranije. 

Kroz tu su se rupu provukli, ušli unutra te provalili u skladište iz kojeg su otuđili više proizvoda industrijske boje. Zaštitar ih je uočio te, kako bi ih spriječio u bijegu, ispalio nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Antonija. Brat, koji se u tom trenutku nalazio s njime, odvukao ga je u obližnju šumu gdje je Antonio preminuo, a Siniša se udaljio s mjesta događaja.

Policajci koji su stigli na intervenciju pronašli su mrtvog Antonija i njegova brata, a kraj njih i dva bicikla s kojima su vjerojatno stigli do poduzeća.

Prema neslužbenim informacijama, brat Antonija D. je istražiteljima rekao kako nije odmah ni shvatio da mu je brat pogođen. Mislio je da se radi o - plinskom pištolju.

O događaju je izvijestilo i odvjetništvo.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak 21. srpnja 2024., oko 16:20 sati u krugu jedne tvornice u Zagrebu, radeći kao zaštitar uočio dvojicu muškaraca u počinjenju protupravnih radnji koji su potom počeli bježati pa je okrivljenik, osnovano se sumnja, u nakani da ih liši života ispalio iz službenog pištolja nekoliko hitaca prema njima. Jedno je streljivo pogodilo oštećenika (1988.) u predjelu tijela i nanijelo mu strijelnu ranu i ozljedu uslijed koje je ubrzo preminuo - priopćilo je Ždo Zagreb.

Zakon je jasan, zaštitar smije uporabiti vatreno oružje, i tad je uporaba opravdana, samo ako mu je ugrožen život ili životi drugih. 

Svi detalji i okolnosti događaja znat će se nakon istrage kad odvjetništvo može i prekvalificirati djelo ili odbaciti kaznenu prijavu. Važan faktor biti će rezultati obdukcije, odnosno podatak je li žrtva upucana s leđa, kao i vještačenja koja će odvjetništvo naložiti tijekom istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere