Obavijesti

News

Komentari 2

U Splitu i okolici pucaju cijevi za vodu: Za građane su osigurali cisterne, ali kvarovi se nižu

U Splitu i okolici pucaju cijevi za vodu: Za građane su osigurali cisterne, ali kvarovi se nižu

Ipak, ovo je samo jedno od nekoliko puknuća cijevi na području Splita. U utorak je vodovodna cijev pukla i na području Vinišća u jutarnjim satima, a građani su dio dana tako bili bez vode

VIDEO

U utorak u večernjim satima pukla je vodoopskrbna cijev na križanju ulice Bruna Bušića i Poljičke i u ulici Trstenik u Splitu. Iz tamošnjeg vodovoda su naveli kako je šire područje Trstenika i Mertojaka ostalo bez vode. Dalmacija Danas piše kako su se građani probudili bez vode.

- Manipulacijom zasuna i preusmjeravanjem vode područje koje je trenutno bez vodoopskrbe se nastoji što više smanjiti. Dvije cisterne sa pitkom vodom se nalaze na lokacijama u blizini puknuća.  Radovi na sanaciji puknuća vodoopskrbnih cjevovoda su u tijeku, a normalizacija vodoopskrbe se očekuje u popodnevnim satima - navode iz vodovoda.

Do kraja 2025. Split dobiva sustav za smanjenje gužvi
Do kraja 2025. Split dobiva sustav za smanjenje gužvi

Ipak, ovo je samo jedno od nekoliko puknuća cijevi na području Splita. U utorak je vodovodna cijev pukla i na području Vinišća u jutarnjim satima, a građani su dio dana tako bili bez vode.

I početkom listopada, cijev je pukla u Trogiru, točnije u Ulici kneza Trpimira. Dio građana je bio bez vode do podneva. Isti dan puknula je cijev u Ulici sv. Liberana u Splitu. Zbog svega, vodovod je organizirao i pitku vodu pomoću cisterne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO