Na zagrebačkom Bundeku danas su pripremali roštilj dobitnici natječaja koji se održava u sklopu projekta Chill&Grill koji će se održavati diljem Hrvatske, u četiri veliki grada
Startao prvi Chill&Grill: 'Sve što vam treba za super roštilj su dobra ekipa i kvalitetno meso'
Ovogodišnji Chill&Grill startao je u Zagrebu, a sljedeći dobitnici moći će uživati u roštilju koji će se nakon Zagreba održati u Osijeku, u parku Katakombe 29. 5., u Rijeci, u Parku prirode Učka 5. 6., te u Splitu, u parku Zvončac 12. 6. Prva pobjednička ekipa odabrana putem Chill&Grill natječaja - Slavonac sa zagrebačkom adresom, Dino Knežević i njegova ekipa pripremili su nezaboravni roštilj za pamćenje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Razigrana ekipa koja se druži još od malih nogu, pet cura i pet dečkiju, presretni što su osvojili vikend roštiljanje, smjestili su se na zagrebačkom Bundeku s velikim roštiljem i malim električnim grillom, suncobranima i hladnjacima punim osvježavajućih pića, klupicama za Chillanje, opskrbljeni udobnim dekama i jastucima kako bi im ovaj doživljaj bio kompletan.
Dolaskom na Bundek dočekao ih je sav potreban materijal za kuhanje i pripremu vatre, od mesa i povrća do razno raznih začina, pića i slanih slastica za kasnije.
Pobjednik Dino bio je kako kaže njegova ekipa 'majstor mesa', a njegov prijatelj Josip bio je 'majstor vatre i roštilja'. Cure su preuzele one lakše poslove, od pravljena salate i bacanja povrća na grill do rezanja i serviranja kruha. Pripremali se puno nisu, kako kažu, sve što su uspjeli je popiti kavu i rakijicu.
Prije nego je krenuo pripremati meso za roštilj pitali smo ga kako mu je palo na pamet prijaviti se.
- Ja zapravo nisam uopće razmišljao o tome da se prijavim. Sve se to dogodilo spontano. Za vrijeme posla sam sjedio u autu i vidio na Facebooku prijave za Chill&Grill i to mi se učinila kao izvrsna ideja da prijavim svoju ekipu. Mi smo jedna vesela ekipa Slavonaca koja se uvijek rado okuplja oko roštilja, vatre, mesa i dobre zafrkancije - ispričao nam je Dino i objasnio što se sve jede i koje su tajne dobrog roštilja.
- Žene se danas odmaraju, one su preuzele ove lakše poslove, a mi radimo. Mesa ima pregršt, tako da danas na meniju imamo slavonske burgere sa kulenom i slaninom, ćevape, roštilj kobasice, carsko meso, vratinu i imamo jedan lijepi komad bifteka, kojemu smo maknuli glavu i rep te odvojili medaljone. Njega ćemo ispeći medium rare. Ostalo meso, carsko i vratinu smo začinili sa začinima. Što se tiče začina za meso, to sve ovisi. Najčešće i najsigurnije je sol i papar. Ja osobno volim dosta ljuto meso i da se mene pita ja bih stavio dosta chillija, ali ovako s obzirom na to da svi ne vole, malo ću se poigrati s ostalim začinima. Tajna dobrog roštilja je vrlo jednostavna. Prije svega treba vam dobra ekipa, dobro meso, vatra, sunčan dan i osvježavajuće piće. Nema tu neke velike tajne, uz dobru ekipu je sve dobro. Čim je ekipa dobra imate pun pogodak - rekao nam je ovaj veseli Slavonac.
Na ovom zabavnom grilanju mogli smo pronaći i dvoje djece kako se veselo igraju i skakuću po livadi nestrpljivo čekajući hranu. Anica iz ekipe otkrila nam je kako su ona i suprug poveli svog dečka i curicu na roštilj jer ih nisu imali kome ostaviti na čuvanje.
- Moj muž i ja smo članovi ekipe, oboje smo rodom iz malenog grada u Slavoniji, iz Našica. Mi smo na današnji Chill&Grill odlučili povesti naše dvoje djece jer ih nismo imali kome ostaviti. Kada smo im rekli da idu s nama i da će imati svog privatnog DJ-a i puno puno mesa bili su oduševljeni. Jedva su čekali da dođu s nama. Ovdje im je super, blizu su nas, možemo ih gledati, igraju se tu na travi, lijep je dan, imaju sokove, meso, što im više treba. Ja sam napravila salatu, a dečki rade roštilj. Mi se danas odmaramo i nećemo se žaliti. Stvarno smo presretni što smo tu i što naša djeca mogu uživati s nama - rekla nam je Anica.
Osim dobrog mesa i zabave, atmosferu je dizao i DJ Jurki koji je bio zadužen za puštanje muzike. Moramo naglasiti kako je ovo jedan poseban Chill&Grill jer dva para iz ekipe slave svoje momačke i djevojačke.
Majstor roštilja Dino nedavno je zaprosio svoju djevojku Ivonu rodom iz Požege, a vjenčat će se za dva tjedna u Selcu, pored Crikvenice.
- Ovo je super prilika da proslavimo i zagrijemo se za naše dvije momačke i dvije djevojačke. Moja buduća supruga i ja smo se nedavno zaručili te smo ovo vidjeli kao sjajnu priliku s obzirom na to da nam nisu dozvoljena neka velika okupljanja, a mi volimo roštiljat pa smo spojili ugodno s korisnim. Ovo nam je baš uljepšalo dan i zbog toga smo vam puno zahvalni - kaže Dino.
Popričali smo i s Doris, članicom ekipe koja nam je otkrila čari ove razigrane i kreativne ekipe.
- Mi se družimo još od malih nogu te obožavamo roštiljati. Dino je vidio mogućnost da se prijavimo, pomislio je da je to super ideja i prijavio nas. Neki od nas su čak i imali svoje restorane, neki su i radili u restoranima, a neki su samo rekreativci koji vole biti vani, chillati i grilati, tako da smo kao ekipa odlično usklađeni. Osim toga, ovo je odlična prilika da proslavimo naše dvije momačke i djevojačke, jer nam dva para iz ekipe uskoro imaju svadbe koje svi jedva čekamo. Jedan par treba imati svadbu ovaj vikend, a drugi sljedeći tako da nam je ovo uljepšalo vikend - ispričala nam je Doris.
Josip je završio s roštiljanjem te se ekipa uputila za stol gdje su nazdravili uspješnom grillanju i krenuli jesti.
Na Facebook stranici 24sata možete pogledati live javljanje.
Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac i Kotanyi.