Obavijesti

News

Komentari 31

Startao prvi Chill&Grill: 'Sve što vam treba za super roštilj su dobra ekipa i kvalitetno meso'

Startao prvi Chill&Grill: 'Sve što vam treba za super roštilj su dobra ekipa i kvalitetno meso'
11

Na zagrebačkom Bundeku danas su pripremali roštilj dobitnici natječaja koji se održava u sklopu projekta Chill&Grill koji će se održavati diljem Hrvatske, u četiri veliki grada

Ovogodišnji Chill&Grill startao je u Zagrebu, a sljedeći dobitnici moći će uživati u roštilju koji će se nakon Zagreba održati u Osijeku, u parku Katakombe 29. 5., u Rijeci, u Parku prirode Učka 5. 6., te u Splitu, u parku Zvončac 12. 6.  Prva pobjednička ekipa odabrana putem Chill&Grill natječaja - Slavonac sa zagrebačkom adresom, Dino Knežević i njegova ekipa pripremili su nezaboravni roštilj za pamćenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Razigrana ekipa koja se druži još od malih nogu, pet cura i pet dečkiju, presretni što su osvojili vikend roštiljanje, smjestili su se na zagrebačkom Bundeku s velikim roštiljem i malim električnim grillom, suncobranima i hladnjacima punim osvježavajućih pića, klupicama za Chillanje, opskrbljeni udobnim dekama i jastucima kako bi im ovaj doživljaj bio kompletan.

Dolaskom na Bundek dočekao ih je sav potreban materijal za kuhanje i pripremu vatre, od mesa i povrća do razno raznih začina, pića i slanih slastica za kasnije.

Pobjednik Dino bio je kako kaže njegova ekipa 'majstor mesa', a njegov prijatelj Josip bio je 'majstor vatre i roštilja'. Cure su preuzele one lakše poslove, od pravljena salate i bacanja povrća na grill do rezanja i serviranja kruha. Pripremali se puno nisu, kako kažu, sve što su uspjeli je popiti kavu i rakijicu.

Prije nego je krenuo pripremati meso za roštilj pitali smo ga kako mu je palo na pamet prijaviti se.

- Ja zapravo nisam uopće razmišljao o tome da se prijavim. Sve se to dogodilo spontano. Za vrijeme posla sam sjedio u autu i vidio na Facebooku prijave za Chill&Grill i to mi se učinila kao izvrsna ideja da prijavim svoju ekipu. Mi smo jedna vesela ekipa Slavonaca koja se uvijek rado okuplja oko roštilja, vatre, mesa i dobre zafrkancije - ispričao nam je Dino i objasnio što se sve jede i koje su tajne dobrog roštilja.

- Žene se danas odmaraju, one su preuzele ove lakše poslove, a mi radimo. Mesa ima pregršt, tako da danas na meniju imamo slavonske burgere sa kulenom i slaninom, ćevape, roštilj kobasice, carsko meso, vratinu i imamo jedan lijepi komad bifteka, kojemu smo maknuli glavu i rep te odvojili medaljone. Njega ćemo ispeći medium rare. Ostalo meso, carsko i vratinu smo začinili sa začinima. Što se tiče začina za meso, to sve ovisi. Najčešće i najsigurnije je sol i papar. Ja osobno volim dosta ljuto meso i da se mene pita ja bih stavio dosta chillija, ali ovako s obzirom na to da svi ne vole, malo ću se poigrati s ostalim začinima. Tajna dobrog roštilja je vrlo jednostavna. Prije svega treba vam dobra ekipa, dobro meso, vatra, sunčan dan i osvježavajuće piće. Nema tu neke velike tajne, uz dobru ekipu je sve dobro. Čim je ekipa dobra imate pun pogodak - rekao nam je ovaj veseli Slavonac.

Na ovom zabavnom grilanju mogli smo pronaći i dvoje djece kako se veselo igraju i skakuću po livadi nestrpljivo čekajući hranu. Anica iz ekipe otkrila nam je kako su ona i suprug poveli svog dečka i curicu na roštilj jer ih nisu imali kome ostaviti na čuvanje. 

- Moj muž i ja smo članovi ekipe, oboje smo rodom iz malenog grada u Slavoniji, iz Našica. Mi smo na današnji Chill&Grill odlučili povesti naše dvoje djece jer ih nismo imali kome ostaviti. Kada smo im rekli da idu s nama i da će imati svog privatnog DJ-a i puno puno mesa bili su oduševljeni. Jedva su čekali da dođu s nama. Ovdje im je super, blizu su nas, možemo ih gledati, igraju se tu na travi, lijep je dan, imaju sokove, meso, što im više treba. Ja sam napravila salatu, a dečki rade roštilj. Mi se danas odmaramo i nećemo se žaliti. Stvarno smo presretni što smo tu i što naša djeca mogu uživati s nama - rekla nam je Anica.

Osim dobrog mesa i zabave, atmosferu je dizao i DJ Jurki koji je bio zadužen za puštanje muzike. Moramo naglasiti kako je ovo jedan poseban Chill&Grill jer dva para iz ekipe slave svoje momačke i djevojačke.

Majstor roštilja Dino nedavno je zaprosio svoju djevojku Ivonu rodom iz Požege, a vjenčat će se za dva tjedna u Selcu, pored Crikvenice.

- Ovo je super prilika da proslavimo i zagrijemo se za naše dvije momačke i dvije djevojačke. Moja buduća supruga i ja smo se nedavno zaručili te smo ovo vidjeli kao sjajnu priliku s obzirom na to da nam nisu dozvoljena neka velika okupljanja, a mi volimo roštiljat pa smo spojili ugodno s korisnim. Ovo nam je baš uljepšalo dan i zbog toga smo vam puno zahvalni - kaže Dino.

Popričali smo i s Doris, članicom ekipe koja nam je otkrila čari ove razigrane i kreativne ekipe.

- Mi se družimo još od malih nogu te obožavamo roštiljati. Dino je vidio mogućnost da se prijavimo, pomislio je da je to super ideja i prijavio nas. Neki od nas su čak i imali svoje restorane, neki su i radili u restoranima, a neki su samo rekreativci koji vole biti vani, chillati i grilati, tako da smo kao ekipa odlično usklađeni. Osim toga, ovo je odlična prilika da proslavimo naše dvije momačke i djevojačke, jer nam dva para iz ekipe uskoro imaju svadbe koje svi jedva čekamo. Jedan par treba imati svadbu ovaj vikend, a drugi sljedeći tako da nam je ovo uljepšalo vikend - ispričala nam je Doris.

Josip je završio s roštiljanjem te se ekipa uputila za stol gdje su nazdravili uspješnom grillanju i krenuli jesti.

Na Facebook stranici 24sata možete pogledati live javljanje.

Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac i Kotanyi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31
Strava u Austriji: Sirijac ubadao ljude nožem, ubio dječaka (14): 'Smijao se kad su ga uhitili'
UŽAS

Strava u Austriji: Sirijac ubadao ljude nožem, ubio dječaka (14): 'Smijao se kad su ga uhitili'

Policija je priopćila da još nije jasno je li osumnjičenik djelovao sam te stoga nastavljaju potragu za mogućim dodatnim osumnjičenicima...
Zakopavali otpad koji truje jetru. Supruga zlatara Dodića imala torbicu od 2200 eura
PETERO SE BRANE SA SLOBODE

Zakopavali otpad koji truje jetru. Supruga zlatara Dodića imala torbicu od 2200 eura

Franciska Dodić, inače supruga poznatog zlatara Paška Dodića, Mileta Stevanović, Antonija Bauk i još dva muškarca branit će se sa slobode. Josip i Monika Šincek idu u istražni zatvor