Obavijesti

News

Komentari 36

U ćeliji šibenskog zatvora našli mrtvog Jerka Pirića. Čekao novu presudu za naručeno ubojstvo

U ćeliji šibenskog zatvora našli mrtvog Jerka Pirića. Čekao novu presudu za naručeno ubojstvo

Pirić se nalazio u zatvoru zbog osnovane sumnje da je zajedno sa 50-godišnjim Vladom Zolotom naručio ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića. Za ubojstvo iz 2019. se tereti Stjepan Ringwald (51).

VIDEO

Jerko Pirić (38) pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u šibenskom zatvoru. Uzroci smrti će se utvrditi kad inspekciju obavi Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Smrt Pirića potvrdila nam je njegova odvjetnica Doris Košta.

Pirić se nalazio u zatvoru zbog osnovane sumnje da je zajedno sa 50-godišnjim Vladom Zolotom naručio ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića. Za ubojstvo iz 2019. se tereti Stjepan Ringwald (51).

- Tražit ćemo izuzimanje svih zdravstvenih kartona, a slijedi i hitna istražna radnja kako Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj u Zagrebu, tako i zatvora u Splitu i Šibeniku. Tražit ćemo i da pri obdukciji bude nazočan nezavisni obducent. Jerko Pirić je osoba koja nije pravomoćno osuđena i koja ima obitelj, suprugu i dvoje malodobne djece u najosjetljivijoj dobi. Bio je mlad i zdrav čovjek, i bio je sam u ćeliji. Ovo sve ukazuje da unutar zatvorskog sustava ništa ne funkcionira, kad spomenete bolnicu u Svetošimunskoj svi dobiju ospice. Već ranije sam tražila njegov zdravstveni karton, ali ne možete ga dobiti. Koliko mi raspolažemo s informacijama, Piriću su davali jedan izrazito jaki lijek za smirenje čemu smo se protivili i ja kao njegova odvjetnica, ali i njegova supruga, a protivili smo se jer je dokazano da može izazvati poremećaj disanja i srčani udar – kaže nam Doris Košta, odvjetnica Jerka Pirića ne skrivajući ogorčenost načinom na koji zatvorski sustav funkcionira.


- To je sramota. On je unutar zatvorskog sustava bio više od četiri i pol godine, a nije pravomoćno osuđen. U zatvorima nema adekvatne organizacije vezano za prilagodbu ljudi, po novome možete biti u zatvoru do pravomoćnosti, ali naš sustav nije odredio na koji način s tim ljudima raditi da nemaju anksioznosti, psihoze i druge tegobe. To je tragedija. Da je umro prvo sam pročitala u poruci od njegove supruge, javila mi je u ponedjeljak u 23.30 sati, ali ja sam vidjela tek jutros kad sam upalila mobitel – kaže nam Košta dodajući kako će se ona i njegova supruga boriti svim zakonskim sredstvima da dokažu da nije adekvatno liječen.

Podsjetimo, ubojstvo Karmelina Fistanića dogodilo se 9. studenog 2019. godine oko 14 sati kod Omiša. Karmelino je s djevojkom sjedio u automobilu i jeli su sendviče, a ubojica im je prišao na motociklu i kroz prozor ispalio šest hitaca.

Predmet protiv Pirića i ostatka optuženih trenutačno se po drugi put nalazi na Visokom kaznenom sudu  gdje se čeka pravomoćna presuda. U prvom postupku na Županijskom sudu u Splitu Ringwald je dobio 19 godina zatvora, Pirić 18, a Zolota 17 godina. Predmet je potom vraćen na ponovljeno suđenje, a u drugom postupku nepravomoćna presuda je u broju godina zatvora za svu trojicu bila istovjetna prvoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'
PAPA BLAGOSLOVIO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'

Iz Vatikana kažu kako je potrebno razjasniti moguće zabune oko Međugorja koje mogu navesti neke male skupine da iskrive to duhovno iskustvo. Na kraju dokumenta je i upozorenje

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
VIDEO: ZABILI SE U KAMION

Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

Oba vozila kretala su se u istom smjeru. U trenutku nesreće promet je tekao normalno. Auto se zabio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega iz zasad neutvrđenih razloga, objavili su Talijani