Obavijesti

News

Komentari 17

Tuga za poginulim dječakom u Okučanima: Ne boli smrt, već i mladi život koji je mogao trajati

Tuga za poginulim dječakom u Okučanima: Ne boli smrt, već i mladi život koji je mogao trajati
9

Nesavjesni i pijani vozač (50) ugasio je jedan mladi život. Pred Krešom (13) bio je cijeli život. Obitelj tuguje i plače za sinom

VIDEO

Sve nas je potresla vijest o tragičnoj pogibiji našeg mladog igrača Kreše Zeba. Nesavjesni i alkoholizirani vozač ugasio je jedan mladi život, prestalo je kucati srce iznimno talentiranog igrača pionirske momčadi koji je netom prije toga odradio, nažalost, svoj posljednji trening. Krešo je bio odličan učenik Osnovne škole Okučani, dobro odgojeno i pristojno dijete pred kojim je bio cijeli život. Kad nam odlazi netko drag, ne boli samo njegova smrt, već i život koji je mogao još trajati, a ugasio se. Bole pobjede podjednako kao porazi, uspjesi podjednako kao neuspjesi, i sve se, odjednom, na trenutak, poravna, postaje besmisleno, prazno. U ovim tužnim trenucima u ime svih članova NK PSUNJ-SOKOL te u ime njegovih dojučerašnjih suigrača izražavamo iskrenu sućut ožalošćenoj i neutješnoj obitelji Zeba - roditeljima, sestri, rodbini i svim prijateljima. Krešo, počivao u miru Božjem, u raj poveli te anđeli...

Ovo su na društvenim mrežama napisali klupski prijatelji mladog igrača koji su na prozoru klupskih prostorija zapalili svijeće, postavili člansku iskaznicu i njegov dres s brojem 6, u kojemu je odradio posljednji trening.

Vozač vrijeđao policiju

U Okučanima još tuga i bol za izgubljenim mladim životom. Kako saznajemo, samo uhićenje osumnjičenog za prometnu nesreću u kojoj je poginuo dječak nije prošlo bez problema.

- Osobno sam otišao do kuće vozača za kojega se sumnjalo da je izazvao prometnu nesreću. Kolega i ja smo ušli u dvorište. On je sjedio i kad nas je vidio, digao se i počeo bježati, ni s čim isprovociran. Potrčali smo za njim i uhitili ga. Počeo je pružati otpor pa smo morali primijeniti sredstva prisile. I dalje se opirao, vrijeđao nas je, ali smo ga uspjeli savladati i privesti u prostorije policije. U dvorištu je bio automobil. Samim pogledom na njegov prednji kraj, koji je bio razbijen, jasno je bilo da je tim automobilom prouzročena prometna nesreća, nažalost s tragičnom posljedicom - rekao je Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave brodsko-posavske.

storyeditor/2024-08-25/PXL_250824_119505357.jpg

Tuga i plač na svakom koraku, jedna od poznanica obitelji rekla je kako joj je bilo teško gledati oca mališana koji je ostajao bez svijesti i bolno plakao za djetetom. Načelnik Općine Okučani Aca Vidaković izrazio je sućut obitelji i obećao im pomoći.

- Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška obećao je da će nam osigurati stručnu medicinsku potporu psihologa za svu djecu u klubu, posebno za dječake koji su bili u društvu našeg poginulog mladog sumještanina. Mi ćemo se kao općina potruditi da s nadležnim institucijama osiguramo sve potrebno kako bi promet za sve sudionike na državnoj cesti D5 bio što sigurniji - rekao nam je Aca Vidaković dodavši kako će u utorak, na dan pokopa dječaka, na području općine biti proglašen Dan žalosti.

Osumnjičeni vozač (50) u subotu navečer predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a u nedjelju ujutro izveden je pred državnu odvjetnicu Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, a potom je prepraćen sucu istrage.

15 godina zatvora

Sudac istrage Mile Soldo udovoljio je zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva i odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Za počinjeno kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom predviđena je kazna zatvora od 3 do 15 godina, a za kazneno djelo nepružanja pomoći kazna zatvora do tri godine. Osumnjičenog muškarca koji je pokušao identitet prikriti rukama su rješenjem suca prevezli u zatvor u Požegi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Mladi Nepalac radi u zadarskoj Čistoći: Ovdje zaradim 1000 €, a za isti posao u Nepalu tek 200 €
KOLEGE GA HVALE

Mladi Nepalac radi u zadarskoj Čistoći: Ovdje zaradim 1000 €, a za isti posao u Nepalu tek 200 €

U zadarskoj Čistoći i u budućnosti namjeravaju radnike tražiti izvan granica, ali i motivirati mlađe uzraste za posao u ovoj tvrtki

Šok u Dalmaciji! Župnika priveli usred sprovoda! Maloljetnica ga prijavila za spolno zlostavljanje
ODVELI GA PRED VJERNICIMA

Šok u Dalmaciji! Župnika priveli usred sprovoda! Maloljetnica ga prijavila za spolno zlostavljanje

Policija je privela svećenika i potvrdila istragu nakon prijave za spolno uznemiravanje. Župnika u Dalmaciji priveli su pred šokiranim vjernicima koji su došli na ispraćaj