Obavijesti

News

Komentari 12

Tri dana tražili baku nestalu kod Zagvozda: Kada su je spasili u šumi, poklonila im je cvijeće...

Tri dana tražili baku nestalu kod Zagvozda: Kada su je spasili u šumi, poklonila im je cvijeće...
6

Nestalu gospođu su tri dana tražili brojni spasitelji, vatrogasci, policija, volonteri. Dok su HGSS-ovci spašavali baku iz krša, ona im je pripremila poklon te im darovala kadulju i smilje. Prebacili su je u bolnicu...

VIDEO

Tim HGSS-a Makarska uspješno je spasio staricu koja se izgubila u utorak.

Pokretanje videa...

Trenutak kada su spašavatelji HGSS-a došli do osobe koja je pronađena uz pomoć bespilotne letjelice 00:21

- Uspješno je završena još jedna potražna akcija HGSS stanice Makarska! 27.06.2023. godine u 11:55 dolazi dojava posredstvom Službe 112 o nestaloj starijoj ženskoj osobi na području Općine Šestanovac, selo Grabovac. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 pripadnika HGSS stanice Makarska te započinju pretragu terena. Zbog teško prohodnog terena i visokih temperatura, u potragu se uključuju i vatrogasci DVD Zagvozd, pripadnici PP Omiš te se pozivaju i pripadnici HGSS stanice Split - napisali su na društveni mrežama iz Hrvatske Gorske Službe Spašavanja.

- Također u pomoć dolaze i pripadnici HGSS stanice Posušje te lokalno lovačko društvo i mještani. Prvi dan nažalost nije rezultirao pronalaskom pa potraga nastavlja i idući dan. 28.06.2023. godine. U potragu se uključuju pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa Omiškog područja i to pripadnici DVD Omiš, DVD Zadvarje, DVD Dugi Rat, DVD Kučiće, DVD Gata, DVD Lovreć te DVD Zagvozd i DVD Brela. Ukupno drugi dan u potrazi sudjeluje 35 vatrogasaca te 12 pripadnika HGSS stanica Makarska i Split. U potrazi sudjeluju i 3 potražna tima HGSSa sa psima, 1 potražni tim sa psom DVD-a Omiš te 4 bespilotne letjelice. Potraga se nastavlja i 29.06.2023. godine te napokon rezultira pronalaskom unesrećene osobe, žive ali u teškom stanju. Ista je transportirana do prometnice te predana HMP Šestanovac nešto prije 14:00 sati. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj potražnoj akciji i čijim naporima je spašen još jedan život - dodaju.

Ni nakon tri dana opsežne potrage nisu gubili nadu

-Osjet mirisa direktan je put prema sjećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen zivot, darovale su nam i najljepši poklon zahvale - miris nade, kadulje i smilja koji će nas zauvijek podsjećati na ovaj dan - napisala je ekipa HGSS-a uz fotografiju spašene starica koja im je poklonila bilje za zahvalu.

U komentarima se javila i unuka starice koja je zahvalila HGSS-ovcima.

- Hvala vam dragi ljudi još jednom od sveg srca. Mojoj baki ste spasili život na našem voljenom kršu.

Niste posustajali bez obzira na sve, hrabrili nas svojim traganjem i lijepom riječju u svakom trenutku, zbog čega kao obitelj koja se našla u ovoj situaciji osjećamo veliku zahvalnost.

Svima, ali baš svima koji su ovo vrijeme neizvjesnosti, straha u potrazi za bakom nam na bilo koji način pokušali pomoći još jednom jedno veliko hvala - napisala je unuka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tri dana tražili baku nestalu kod Zagvozda: Kada su je spasili u šumi, poklonila im je cvijeće... 00:56
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Odnos prožet tajnama: Zašto je Tito najviše vjerovao špijunu?
FELJTON: NAJTAJNIJI AGENT (1. DIO)

Odnos prožet tajnama: Zašto je Tito najviše vjerovao špijunu?

Plus+ 1. DIO: Svakog dana donosimo feljton o Ivanu Krajačiću zvanom Stevo, čovjeku koji je s Josipom Brozom Titom imao posebnu vezu, a kojeg su se mnogi bojali
Vozač s 2,4 promila znao je da je usmrtio dječaka, majci je rekao: 'Ništa ne govori o autu'
STRAVA KOD OKUČANA

Vozač s 2,4 promila znao je da je usmrtio dječaka, majci je rekao: 'Ništa ne govori o autu'

Pijani vozač kraj Okučana usmrtio dječaka (13) • Imao 2,45 promila • Skrivao se od policije • 'Djeca su u šoku', kažu u klubu u kojemu je dječak trenirao nogomet