Obavijesti

News

Komentari 0

Traži se privremeni dom za oduzetu kujicu i štene iz Splita: 'Treba im samo dobar čovjek'

Traži se privremeni dom za oduzetu kujicu i štene iz Splita: 'Treba im samo dobar čovjek'
6

Prema dogovoru s veterinarskom inspekcijom 18. travnja u Azil u Dumovcu primljena su tri od 69 pasa iz ilegalne uzgajivačnice u Stobreču čiji je vlasnik bio uhićen. Jedan psić je uginuo i ostala su još dva

VIDEO

Sjećate li se slučaja iz Stobreča gdje je krajem ožujka 69 životinja pronađeno u jako lošim uvjetima? Protiv psihijatra koji se u tom splitskom naselju bavio uzgojem pasa, podignuta je kaznena prijava, a istraga još uvijek traje. Mi smo prema dogovoru s veterinarskom inspekcijom 18. travnja u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba primili kujicu s dva šteneta. Bili su u jako lošem psihičkom stanju. Pokazivali su znakove velikog straha od ljudi. Odmah su cijepljeni i očišćeni od parazita, no nakon četiri dana boravka u izolaciji ispostavilo se da je štenad bila zaražena parvovirusom. Zbog toga je jedno štene uginulo, a drugo smo izliječili u suradnji s kolegama na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Azil Dumovec traži udomitelje za pse iz Stobreča 01:04

Napisali su to iz zagrebačkog Azila Dumovec, a radi se o psima za koje postoji pretpostavka da su mješanci psa i vuka. Zbog toga su ih testirali na Veterinarskom fakultetu, koji bi to uskoro trebao potvrditi ili opovrgnuti.

Kujici su tako dali ime Alfa, a njezinom psiću Balto. Bili su izrazito nepovjerljivi prema ljudima. Povlačili su se u boks te su im morali posvetiti puno vremena ne bi li dobili njihovo povjerenje.

- Kad smo osjetili da su se psi navikli na našu prisutnost, naš timaritelj Ivan počeo je ulaziti u njihov boks i davati im hranu. Vjerovali su mu i iz dana u dan se kraj njega osjećali sve opuštenije. U takvim situacijama ništa se ne smije raditi na silu, pa smo strpljivo čekali da nam psi sami počnu prilaziti. Kako su postajali sve sigurniji i znatiželjniji, okuražili su se dolaziti nam. Bio je to dobar znak! Znali smo da uz kvalitetne poticaje mnogo toga mogu postići - napisali su iz Dumovca.

Njihovu daljnju socijalizaciju nastavila naša trenerica pasa Marija. Prvo je počela raditi s Alfom, a potom i s Baltom. Prihvatili su je kao svoju od prvog dana. Ona se oduševila njihovom željom za učenjem i brzinom kojom svladavaju nove stvari. Trebao im je samo čovjek koji će prepoznati njihov potencijal.

- Alfa ima šest godina, a Balto četiri mjeseca. Oboje su jučer uređeni i sada su spremni za privremeno udomljenje. I dalje su oprezni, no bit će jako privrženi svojem čovjeku, pogotovo Balto koji je s nama počeo graditi zdrav odnos s ljudima.
Za privremene udomitelje tražimo ljude koji imaju iskustva u radu sa psima. Oni trebaju slobodu, ali i posvećenost ljudi koji će im zadavati zadatke, izvoditi ih u šetnje i s njima se igrati. Psi će na privremenom udomljenju biti do okončanja postupka koji se vodi protiv njihova vlasnika - pišu iz Dumovca.

Ako Alfi ili Balti možete pružiti privremeno udomljenje kakvo im je potrebno, javite nam se na e-adresu: udomljavanje@dumovec.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio