Obavijesti

News

Komentari 3

Tinejdžer je dogovarao seks s Kolumbijkama u Zagrebu. Krao im nakit i novac, mora u zatvor

Tinejdžer je dogovarao seks s Kolumbijkama u Zagrebu. Krao im nakit i novac, mora u zatvor

Kolumbijka je rekla da je s prijateljicama doputovala u Hrvatsku i iznajmila stan. Kontaktirala ju je nepoznata osoba i dogovorila pružanje seksualnih usluga. Otvorila je vrata i vidjela dva muškarca...

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je 20. svibnja 2024. optužnicu protiv A.B. (19) iz Bjelovara zbog pljačkanja četiri državljanke Kolumbije. Još dvoje pljačkaša, muškarac i žena, ostali su nepoznati. 

Županijski sud u Zagrebu donio je presudu da je Bjelovarčanin kriv. Počinio je kaznena djela protiv imovine - razbojništvom. 

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?
Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?

Osudili su ga 20. lipnja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci. Izrekli su mu djelomičnu uvjetnu osudu na način da neuvjetovani dio kazne iznosi šest mjeseci kazne zatvora, a dio kazne zatvora u trajanju od jedne godine se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od pet godina od dana pravomoćnosti ove presude ne počini novo kazneno djelo. 

Oštećenice se s postavljenim imovinskopravnim zahtjevima upućuju u parnicu i to M.C.S.C s imovinskopravnim zahtjevom u iznosu od 1.900 eura, V.V.M. s imovinskopravnim zahtjevom u iznosu od 1.800 eura, A.M.L.P s imovinskopravnim zahtjevom u iznosu od 3.800 eura i E.R.S s imovinskopravnim zahtjevom u iznosu od 4.000 eura. 

Za što se tinejdžera teretilo?

Kako je pisalo u optužnici, teretilo ga se da je 1. rujna 2023. oko 19:30 sati došao na zagrebačku adresu s nepoznatim muškarcem i ženom te su pokucali na vrata stana u kojem su boravile državljanke Kolumbije M.C.S.C. i V.V.M. 

Kada su otvorile vrata, ušli su u stan te su A.B. i nepoznati muškarac, svaki uz prijetnju pištoljem koji su ponijeli sa sobom i nožem koji su uzeli iz stana, zaprijetili da će ih usmrtiti. Zatražili su da im daju novac i druge vrijedne predmete te su djevojkama vezali zapešća ruku kako ne bi pobjegle. Uzeli su lančić od žutog zlata, zlatnu naušnicu sa smaragdnim kamenom, dva mobitela iPhone Pro 13, 120 eura gotovine i lančić od ružičastog zlata s privjeskom na kojem je bio lik Djevice Marije. Djevojkama je pričinjena šteta od 3700 eura.

Sve priznao nakon uhićenja

Zatim 16. listopada oko 17:15 sati u Zagrebu napadaju druge dvije Kolumbijke. S nepoznatim suradnikom dogovorili su sastanak s A.M.L.P. i E. R. S. u zagrebačkom stanu. Kad su ih djevojke pustile unutra, nepoznati muškarac izvadio je pištolj te zaprijetio djevojkama da će ih usmrtiti i zatražio novac nakon čega je okrivljeni A.B. plastičnim vezicama zavezao ruke na leđa E.R.S., dok je A.M.L.P rukama držao usta kako ne bi dozivala u pomoć.

Potom su uz prijetnju da će ih pištoljem lišiti života tražili oštećene da pokažu gdje drže novac i druge vrijedne stvari, nakon čega im je A.B. pretražio osobnu prtljagu i stan. Uzeli su im mobitele Samsung S20 FE i Xiaomi Redmi Note 10 Pro, 2.500 eura u gotovini, 500 USD u gotovini u raznim apoenima, ručnu torbicu u kojoj se nalazio manji novčanik s kovanicama eura, ključeve stana, ključeve stana u Kolumbiji. Od oštećene E.R.S. uzeo je mobitele iPhone 14 i Motorolu, 500 eura, sat Swarovski boje žutog zlata, dvije naušnice Tous od bijelog zlata i ručnu torbicu Guess. Oštetio ih je za sveukupni iznos od oko 7.880 eura.

Mladić je sve priznao nakon uhićenja. U svojoj obrani je naveo da se u Bjelovaru upoznao s muškarcem kojeg poznaje samo po nadimku i s kojim je počinio oba kaznena djela koja mu se stavljaju na teret optužnicom. Okrivljeni A.B. naveo je da ga je taj muškarac kontaktirao te mu predložio da se idu zabaviti. On je prihvatio njegov poziv i došao u Zagreb. Muškarac je bio u pratnji djevojke, a potom su Uberom išli do Kolumbijki. Za iduće kazneno djelo govori da je išao u Zagreb s namjerom da djevojci kupi poklon kada ja opet primio poziv tog poznanika kojeg zna samo po nadimku. 

Stavio joj nož pod vrat

- Ponudio mi je da se nađemo u Zagrebu i zabavimo. Ponudio je platiti žene za seksualne usluge, što sam prihvatio - izjavio je okrivljeni na sudu. 

Kolumbijka M.C.S.C. navela je na sudu da je nepoznati muškarac jače tjelesne građe i izbrijane glave u ruci držao manji pištolj te je primio njezinu prijateljicu oko vrata i uperio joj pištolj prema glavi. Posjeo ju je na stolicu te im se obratio na nepoznatom jeziku dok je ona vrištala. Potom joj je pristupio drugi nepoznati muškarac, mršavije građe, koji je u ruci držao manji pištolj srebrne boje, kojeg je repetirao i uperio njoj u glavu, te ju drugom rukom primio za vrat i par puta dlanom udario po licu. Tada je muškarac jače tjelesne građe predao pištolj nepoznatoj ženi, a on je iz kuhinje uzeo nož i vratio se do njezine prijateljice te joj stavio nož pod vrat. Obje su se prestrašile za život. Zatim su im naredili da sjednu jedna pored druge i vezali su ih plastičnim vezicama.

Kolumbijka iz drugog slučaja rekla je da je s prijateljicama doputovala u Hrvatsku i iznajmila stan. Kontaktirala ju je nepoznata osoba i dogovorila pružanje seksualnih usluga. Otvorila je vrata i vidjela dva muškarca. Dogovorile su cijenu te je muškarac jače tjelesne građe otišao u sobu s njezinom kolegicom. Ona je ostala s mršavijim muškarcem koji joj je dao 50 eura. Zatim su ih, nakon uperenog pištolja, vezali i opljačkali. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere