Obavijesti

News

Komentari 132

Vođa Hamasa ubijen je u Iranu. Hamas prijeti odmazdom, stižu reakcije: 'Doći će do eskalacije'

Vođa Hamasa ubijen je u Iranu. Hamas prijeti odmazdom, stižu reakcije: 'Doći će do eskalacije'

Vođa Hamasa Ismail Hanija ubijen je u srijedu u Iranu, objavile su  palestinska militantna skupina Hamas i iranska elitna Revolucionarna garda u odvojenim izjavama

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
SMAKNULI GA U TEHERANU

Tko je bio ubijeni vođa Hamasa: Imao je 13 djece, Izraelci su mu ubili sinove: 'Platili smo cijenu'

Oplakujemo Ismaila Haniyeha koji je umro od posljedica podmuklog cionističkog napada na njegovu rezidenciju u Teheranu. Hamas proglašava velikom palestinskom narodu, arapskim i islamskim narodima ali i svim slobodnim ljudima svijeta, bratskog vođu Ismaila Haniyeha mučenikom, objavili su to iz Hamasa nakon što je rano jutros u Iranu ubijen jedan od vođa te skupine. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

OGLASIO SE IRANSKI PREDSJEDNIK

Iran će "braniti svoj teritorijalni integritet, dostojanstvo, čast i ponos i natjerat će terorističke okupatore da požale zbog svojeg kukavičkog čina", atentata na vođu Hamasa Ismaila Haniju u Teheranu, rekao je u srijedu predsjednik Masud Pezeškijan.

U svojoj izjavi koju su prenijeli iranski mediji nije iznosio pojedinosti.

Pezeškijan je prisegnuo u utorak pred parlamentom kao deveti predsjednik Islamske Republike Iran.

Vrhovni vođa Ali Hamnei rekao je da je osveta za ubojstvo čelnika Hamasa "dužnost Teherana" jer se ono dogodilo u glavnom gradu Irana.

Rekao je da je Izrael sam sebi pružio razloge za "oštro kažnjavanje".

OGLASIO SE SIN

Sin Hanijeha: Danas mu je Alah podario mučeništvo koje je oduvijek priželjkivao

Otac je preživio četiri pokušaja atentata, a danas mu je Alah podario mučeništvo koje je oduvijek priželjkivao, rekao je jedan od sinova Ismaila Hanijeha.

- Htio je uspostaviti nacionalno jedinstvo i težio jedinstvu svih palestinskih frakcija. Borit ćemo se do slobode - dodao je Abdul Salam Hanijeh.

POSLJEDNJE FOTOGRAFIJE

Ubijeni vođa Hamasa Ismail Hanijeh stigao je u utorak u Teheran kako bi prisustvovao inauguraciji iranskog predsjednika Masouda Pezeshkiana, koji je ranije ovog mjeseca pobijedio na izborima.

24sata
24sata
UBIJEN U NOĆI

Ismail Hanijeh je ubijen tijekom noći, oko 2 sata ujutro, dok je boravio u rezidenciji za ratne veterane, javljaju iranski državni mediji. Zgradu je pogodio projektil, a u tijeku je istraga.

Komentari 132