Svjetsko čudo! Bartulici nakon kredita ostaje 38 € mjesečno: Evo kako je to komentirao... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 121

Svjetsko čudo! Bartulici nakon kredita ostaje 38 € mjesečno: Evo kako je to komentirao...

Svjetsko čudo! Bartulici nakon kredita ostaje 38 € mjesečno: Evo kako je to komentirao...
2

Prošle godine digao je kredit koji nije upisao u imovinsku karticu, iako ga na to obvezuje zakon. Sa suprugom zarađuje oko 3600 eura, a kad plati i ratu kredita iz 2013. godine, ostaje im oko 80 centi na dan...

VIDEO

Pokušavaju spriječiti moj ulazak u Europski parlament gdje ću zastupati vrijednosti koje Maja Sever, ekipa iz neMožemo, Telegrama, Novosti i sličnih, preziru, napisao je zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, nakon što je otkriveno da je lani kupio kuću i digao novi kredit prema kojem ispada da supruzi i njemu za život ostane 38 eura mjesečno.

Od čega žive? Stjepo Bartulica i supruga mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 €
Od čega žive? Stjepo Bartulica i supruga mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 €

Kako preživi s manje od eura mjesečno?

Kako je objavio index, Bartulica je prošle godine kupio kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura. Za to je digao kredit od 270.000 eura na 11 i pol godina uz mjesečnu ratu 2351,43 eura. Ima još jedan kredit od 270.000 eura koji je podigao 2013. i za koji plaća 1211 eura. Taj je digao na 30 godina. Nije ažurirao imovinsku karticu i u nju upisao novi kredit, iako je to po zakonu morao. Prema imovinskoj kartici, Bartulica i supruga imaju mjesečne prihode oko 3600 eura, nisu prijavili da imaju štednju niti pozajmice, a zadržali su i sve nekretnine pa ispada da im, kad plate rate kredida, za život ostane manje od euro na mjesec. 

- Rekao sam da ću postati meta što se i vidi zadnjih tjedana. Sve što moja obitelj posjeduje stekli smo na pošten i transparentan način. Sve zakonske obaveze koje imam kao saborski zastupnik sam ispunio. Sve ostalo je prljava kampanja radikalne ljevice i Možemo protiv Domovinskog pokreta! Ovo sve je samo dokaz da sam na ispravnom putu. Hvala svima na podršci #CroatiaFirst" - napisao je Bartulica na Twitteru.

Nije pritom objasnio kako je moguće da su njemu i supruzi prihodi gotovo jednaki kreditima, za što bi mu vjerojatno u mnogim zemljama u roku od par sati nakon objave članka porezna pokucala na vrata ili barem počela istraživati što se tu događa, jer Bartulica je u Sabor ušao 2020. i postao je državni dužnosnik, a prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, državni dužnosnici imaju obavezu podnijeti imovinsku karticu o stečenoj imovini, nešto s čim je Bartulica već imao problema i za što je bio kažnjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 121

VIDEO

VIDEO Eksplozija u Zagrebu! Digli bankomat u zrak, policija blokirala benzinsku u Buzinu
STRAŠNO

VIDEO Eksplozija u Zagrebu! Digli bankomat u zrak, policija blokirala benzinsku u Buzinu

Nepoznati razbojnici eksplozijom su raznijeli bankomat u noći na petak u zagrebačkom Buzinu. Policija je blokirala prilaz, a zasad se ne zna koliko su novca uspjeli odnijeti