Obavijesti

News

Komentari 50

Sve je bilo spremno za vojnu vježbu, a onda je Milanović izdao zapovijed: Otkažite sve!

Sve je bilo spremno za vojnu vježbu, a onda je Milanović izdao zapovijed: Otkažite sve!

Riječ je o redovitoj vojnoj vježbi pomorskih i kopnenih snaga koja se inače održava u rujnu na području Žirja, ali su je ove godine pomaknuli na kraj srpnja

VIDEO

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović bez objašnjenja je zabranio održavanje vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području Kupara, doznaje Jutarnji list.

Vježba se trebala održavati od 1. do 3. kolovoza, a neslužbeno se doznaje kako je Milanović usmenim putem načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu prije dva dana izdao zapovijed da se vojna vježba ne smije održati. 

U toj vojnoj vježbi trebalo je sudjelovati pet brodova - dvije raketne topovnjače klase Helsinki, desantni brod minopolagač i dva desantno-jurišna broda. Svi brodovi već su isplovili iz splitske luke Lora te su se nalazili kod Luke Gruž u Dubrovniku. Nakon što je Milanović izdao zapovijed brodovi su se vratili u Split.

Riječ je o redovitoj vojnoj vježbi pomorskih i kopnenih snaga koja se održava u rujnu na području Žirja. Međutim, ove godine Ministarstvo obrane i Oružane snage vježbu su pomaknuli na kraj srpnja, prije obilježavanja operacije "Oluja".

Jutarnji iz Ureda predsjednika neslužbeno doznaje kako u Glavni stožer i Ministarstvo obrane nije došlo nikakvo službeno objašnjenje ove odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 50

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...