Obavijesti

News

Komentari 47

'Sve je bilo puno krvi': Radniku Čistoće kojeg je prignječio pijani vozač uspjeli su spasiti nogu

'Sve je bilo puno krvi': Radniku Čistoće kojeg je prignječio pijani vozač uspjeli su spasiti nogu
2

Pijani vozač Opela T. M. (47) se s 1,58 promila alkohola krvi autom zabio u radnika Čistoće M. M. (58). Smrskao mu je potkoljenicu, no stabilno je

VIDEO

On i kolega su baš ispraznili kante. Stajao je na papučici kamiona kad je velikom brzinom doletio vozač u Opelu i zabio se u kamion. Bilo je strašno, sve je bilo puno krvi, noga je bila smrskana, doznajemo od ljudi koji su prolazili kraj mjesta stravične prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen radnik Čistoće M. M. (58). Dok je radio svoj posao u njega se zabio pijani vozač T. M. (47).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

videovijesti 00:51

Ozlijeđenom radniku ostala je prikliještena noga među hrpom metala. Na intervenciju su odmah stigla dva vozila Hitne pomoći. Dok su jedni zbrinjavali pijanog vozača Opela, drugi su pokušavali smiriti prikliještenog radnika. Nisu ga se usudili sami micati da mu se stanje ne pogorša. U pomoć su pozvali zagrebačke vatrogasce. Iako navikli na potresne scene, neslužbeno doznajemo kako je bilo izazovno osloboditi muškarca kako bi u što kraćem roku stigao u bolnicu. Ispustili su gume na vozilu, a potom osigurali i hidrauličnim alatima razdvojili zgnječenu nogu od krhotina plastike i metala. Zbog te uspješne akcije, liječnici su mu, kako neslužbeno doznajemo, uspjeli spasiti nogu od amputacije.

- U pitanju je fraktura potkoljenice, pacijent je zbrinut i njegovo stanje je stabilno - kratko je kazao ravnatelj Vinogradske bolnice Davor Vagić u kojoj brinu o radniku.

Nakon očevida policija je utvrdila da je nesreću skrivio pijani vozač, koji je vozio prebrzo.

- Muškarac (47) je pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg u organizmu upravljao Opelom, a vozio je Ilicom u smjeru zapada. Kod broja 334, nije prilagodio brzinu te je prednjim dijelom naletio na stražnji dio kamiona i zaposlenika (58) koji se nalazio na stražnjoj stepenici - priopćila je policija. Kamion Čistoće vozio je 45-godišnjak te je imao uključene žmigavce i rotaciju.

Pijani 47-godišnjak lakše je ozlijeđen, a rane su mu sanirali u KB Sveti Duh. Ondje ga je kasnije preuzela policija.

Pijani vozač (47) autom udario u radnika Čistoće dok je radio svoj posao i teško ga ozlijedio
Pijani vozač (47) autom udario u radnika Čistoće dok je radio svoj posao i teško ga ozlijedio

U Samostalnom sindikatu radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) kažu da su šokirani stradavanjem kolege.

- Naš imperativ trebao bi biti da naši radnici obavljaju svoj posao na najsigurniji mogući način. Nažalost, priroda posla na istovaru je takva da ga ne mogu obavljati drugačije. Veliki je problem što se po tim prometnicama stvarno vozi brzo. Tu vidim prostora za jače preventivno djelovanje policije na vozače koji ne poštuju prometne propise - kaže glavni povjerenik SSKH za Čistoću Zdravko Stoilković.

Od zapovjednika JVP Grada Zagreba Siniše Jembriha doznajemo da su tijekom večeri primili više dojava o nesreći.

- Dojave su počele pristizati oko 1.30 sati i na teren su poslana dva vozila iz najbliže vatrogasne postaje u Jankomiru. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se zaista radi o teškoj prometnoj nesreći s ozlijeđenim radnikom. S obzirom na kompleksnost situacije izvršeno je uklanjanje jednog vozila od drugoga i spašavanje ozlijeđenog - rekao je Jembrih.

Tomašević će obići ozlijeđenog radnika Čistoće: Traži kaznu za počinitelja i jačanje sigurnosti
Tomašević će obići ozlijeđenog radnika Čistoće: Traži  kaznu za počinitelja i jačanje sigurnosti

Iz Grada Zagreba sinoć su priopćili da je gradonačelnik Tomislav Tomašević s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga posjetio ozlijeđenog radnika. Tomašević će tražiti pojačanu sigurnost za radnike u obavljanju javnog posla.

- Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković osuđuju neprihvatljivo ponašanje vozača osobnog automobila te traže strogu kaznu. Podsjećaju da su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć. Pozivaju stoga na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti - pišu iz Grada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Svećenik koji je mrzio Tita u Jugoslaviju se vratio 1967. Rekli su: To je 'najveći špijun svijeta'!
FELJTON: USTAŠKI JAMES BOND (1)

Svećenik koji je mrzio Tita u Jugoslaviju se vratio 1967. Rekli su: To je 'najveći špijun svijeta'!

Plus+ Jedni su ga smatrali ratnim zločincem, drugi agentom CIA-e. Pavelića je spasio maskiravši ga u svećenika s brkovima, Tita je mrzio i pisao optužnice protiv njega, ali u Jugi mu nije pala ni vlas s glave

Dobra vijest za najsiromašnije umirovljenike. I loša za njih čak 70.000 koji neće dobiti pomoć
VLADINE MJERE POMOĆI

Dobra vijest za najsiromašnije umirovljenike. I loša za njih čak 70.000 koji neće dobiti pomoć

Vlada je izmijenila kriterije za dobivanje jednokratne novčane pomoći koji su vrijedili proljetos. Povećali su najniži cenzus, ali smanjili najviši. Zbog 40 eura razlike u višim mirovinama neki gube pomoć. Pogledajte izračun
Gosti apartmana Anne Dujić: 'Probudila nas je i optužila da smo zamijenili njen privjesak'
'NAJGORE ISKUSTVO IKAD'

Gosti apartmana Anne Dujić: 'Probudila nas je i optužila da smo zamijenili njen privjesak'

Pronašli smo recenziju apartmana u vlasništvu Anne Dujić. Gosti kažu da im je to bilo najgore iskustvo ikada i preporučuju izbjegavanje po svaku cijenu