Obavijesti

News

Komentari 24

Susjedi o stravičnom ubojstvu u Rijeci: 'Čuli smo galamu, i prije je bilo problema s njima, užas'

Susjedi o stravičnom ubojstvu u Rijeci: 'Čuli smo galamu, i prije je bilo problema s njima, užas'

Na mjesto nesreće ubrzo su stigla i dva vozila Hitne službe, koja su unesrećene hitno prevezla u KBC - Rijeka. No, unatoč naporima liječnika, nažalost im nije bilo spasa i dvojac je preminuo u bolnici

VIDEO

Stravičan prizor jutros u 6.30 sati dočekao je stanare zgrade, inače korisnike nužnog smještaja na Škurinju u Rijeci, kada su u ranu zoru izašli na hodnik pun krvi. Ispostavilo se da krv pripada dvojici stanara od kojih su obojica izgubila život nakon što je jedan drugog izbo nožem, a potom digao ruku i na sebe.

POGLEDAJTE VIDEO: Dvojica muškaraca se sukobila u stanu u Rijeci, od ozljeda umrli u bolnici

Pokretanje videa...

Dvojica muškaraca se sukobila u stanu u Rijeci, od ozljeda umrli u bolnici 01:29

- Suprug i ja inače se rano ustajemo piti kavu pa je tako bilo i danas. U jednom trenutku čula sam neki čudan zvuk, kao da je nešto palo. Pitala sam supruga što je to, one je odmahnuo rukom i rekao da je to nešto u vani. No onda sam čula mrmljanje u hodniku i shvatila da nije vani nego tu kod nas. Izašla sam na iz stana i imala sam što vidjeti, hodnik pun krvi, strašno - priča vidno šokirana susjeda Elizabeta Kutin o dvojcu u čijoj sobi se u svitaj dana dogodilo ubojstvo i samoubojstvo.

Potom je na hodniku ugledala susjeda Damira B. (38), koji je u zgradi dijelio sobu sa svojim partnerom Anđelkom B. (44), s kojim je bio u izvanbračnoj zajednici koju su sklopili prije dvije godine.

- Bio je sav krvav, krv je s njega kapala po podu. Rekao mi je - vidi što mi je uradio, izbo me na spavanju, idi, pomozi mu. Onda sam se nagnula prema vratima i vidjela Anđelka, također, oblivenog krvlju, kako sa sebe trga majicu. Odmah sam alarmirala susjede da zovu policiju, a kada sam drugi put pogledala u sobu Anđelko je puzao po podu prema hodniku dok je Damir sjedio sklupčan na podu. Čula sam kako pita Damira - ljubavi, što je to bilo? Rana na prsima mu je bila toliko duboka da je u nju ugurao tri prsta ruke, pretpostavljam kako bi zaustavio krvarenje. Po Damirovim riječima ispada da je Anđelko njega napao prvi, ali teško mi je to povjerovati jer on laže dok zine - kaže susjeda Elizabeta, koja je s mlađim muškarcem i sama prije imala problema.

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

- Anđelko je bio dobar kao kruh, a Damir je bio zlo. I mene je jednom napao zbog pet eura za neke lijekove, ali ga nisam prijavljivala upravo zbog Anđelka kojeg sam gledala kao sina. Nije ovo prvi put da on nasrće na nekog, znam i da je bivšeg partnera u Slavoniji također napao. Stalno je s njim bilo problema dok s anđelkom nismo nikad, one baš bio jedna dobra, blaga duša - priča uznemirena žena.

Susjedi su odmah pozvali policiju.

- Policija je u jutarnjim satima zaprimila dojavu o dvije ozlijeđene osobe u stambenom objektu na području Škurinja u Rijeci. Riječ je o dvojici hrvatskih državljana u dobi od 44 i 38 godina. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Prema dosad utvrđenom,  tijekom međusobnog sukoba jedan od preminulih muškaraca nanio je više ozljeda drugome, a potom je ozlijedio sebe. Zbog zadobivenih ozljeda obojica su prevezena u KBC Rijeka, gdje su naknadno preminuli - izvijestila je PU primorsko goranska, koja je sva prikupljena saznanja dostavila državnom odvjetništvu.

Na mjesto nesreće ubrzo su stigla i dva vozila Hitne službe, koja su unesrećene hitno prevezla u KBC - Rijeka. No, unatoč naporima liječnika, nažalost im nije bilo spasa i dvojac je preminuo u bolnici.

Stariji muškarac, doznajemo, u Rijeku se doselio s Krka, a mlađi s Lošinja.

Strava u Rijeci! Dvoje mrtvih u stanu. Muškarci su se potukli, preminuli od ozljeda u bolnici
Strava u Rijeci! Dvoje mrtvih u stanu. Muškarci su se potukli, preminuli od ozljeda u bolnici

- Anđelko se u sobu od 16 kvadrata uselio prije tri godine, a Damir mu se pridružio prije godinu dana iako on tu nije bio prijavljen i nije bio naš korisnik. Svađali su se i prije. Anđelka znamo kao mirnog, dobrog dečka, dok za Damira to ne možemo reći jer je bio agresivan - kaže Nevenka Kovačević, voditeljica nužnog smještaja u Rijeci.

Tu priču potvrđuju i uglavnom stariji susjedi, korisnici socijalne službe, koji opisuju dva totalno oprečna karaktera, jednog dobrog i mirnog, a drugog agresivnog, nepredvidivog i nestabilnog.

- Anđelko je bio jako dobar, žao nam je dečka, a Damir je bio živo zlo. Na svog partnera konstantno je vršio težak pritisak i bio vrlo dominantan. Znao ga je zatvoriti u sobu i danima ne puštati van. Prije njegovog useljenja Anđelka su redovno znale posjećivati majka i sestra, no otkad je on došao bile su samo jednom. Baš danas je Damir trebao ići mami u posjetu i vjerujemo da je zbog toga izbila svađa jer ga ovaj nije nigdje puštao. Ne znamo zašto je to trpio. Bila je to jedna manipulativna, nezdrava veza gdje je jedan partner vrši nemili pritisak na drugog - uznemireno pričaju susjedi koje smo zatekli ispred krvave sobe od 16 kvadrata u zgradi s 32 socijalna korisnika gradskog, nužnog smještaja.

Iako su navikli na njihove svađe i glasne rasprave, ovo se ipak, kažu, nitko nije nadao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Pogledajte na meteorološkoj karti što nam stiže u idućih 7 dana: 'Pa ovo je ubojica ljeta'
PROGNOZE ZA RUJAN

Pogledajte na meteorološkoj karti što nam stiže u idućih 7 dana: 'Pa ovo je ubojica ljeta'

Već sutra nas očekuje postupno naoblačenje s jugozapada, od sredine dana ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice kiša.

VIDEO BMW-om iz Švedske se zabio u benzinsku i poginuo. Policija još ne zna tko je vozač
STRAVA

VIDEO BMW-om iz Švedske se zabio u benzinsku i poginuo. Policija još ne zna tko je vozač

Tijelo je prevezeno na odjel patologije te će biti obavljena obdukcija, objavila je splitska policija
24sata doznaju: Iznajmljivačima 12 posto novog poreza, morat će platiti i pet puta više nego sada
POREZNA REFORMA

24sata doznaju: Iznajmljivačima 12 posto novog poreza, morat će platiti i pet puta više nego sada

Plus+ Uz porez na nekretnine, izgledno je odustajanje od paušala po krevetu i izjednačavanje poreza za najam turistima s onim za najam podstanarima. Usporedili smo primjer apartmana od 70 kvadrata sada i s novim porezom