Obavijesti

News

Komentari 23

Susjedi o drami: Bacio je pet molotovljevih koktela i rekao: Pobit ću vas i zatrti do sjemena!

Susjedi o drami: Bacio je pet molotovljevih koktela i rekao: Pobit ću vas i zatrti do sjemena!
17

P. S. (57) iz Tordinaca bacio je Molotovljeve koktele na susjedovu kuću. Prijetio je mještanima, a htio je zapaliti i sebe. Sedam sati nagovarali su ga da se preda

VIDEO

Iz čista mira nas je napao sad i prije tri tjedna. Susjedi smo 40 godina, odrastao sam s njim i nikad nije bio takav, nikad nije bilo među nama problema. No prošli mjesec preko dvorišta mi je rekao da mene neće ubiti, ali da će pobiti sve moje, satrati do sjemena. Bio sam u šoku iako sam vidio da je pijan.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video vijesti 3.10.2023. 01:04

Rekao nam je to Ilija D. iz Tordinaca kraj Vinkovaca, kojeg je u utorak ujutro napao pomahnitali susjed P. S. (57). Bez ikakvog razloga bacio mu je na terasu kuće oko 9 sati zapaljeni Molotovljev koktel, a odmah potom i drugi. Vatra mu je zahvatila sobu i svi su odmah skočili gasiti požar.

- Na ulici su se baš tad našla dva policajca, koji su nam priskočili gasiti buktinju. Taman su ušli u sobu kad je on kroz prozor na nas bacio treći Molotovljev, a potom još dva u dvorište. Policajac je krenuo prema njemu, a ovaj je izvadio kantu s benzinom, polio sebe i sve okolo, kao i kuću, te rekao da će se zapaliti ako itko uđe u njegovo dvorište - opisao je šokirani Ilija. Njega i obitelj policajci su evakuirali iz kuće te su satima čekali razrješenje prijetnji paležom i samoubojstvom.

Dodao je kako susjeda nije vidio točno tri tjedna, otkad je policiji prijavio da mu je prijetio, odnosno otkad su ga odveli.

- Navodno je bio i na ispitivanju kod prekršajnog suca i nisu ga poslali u zatvor jer mu je to prvi prekršaj. Nisam ga ni vidio od tada sve do trenutka u kojem je počeo bacati zapaljive koktele na mene i obitelj - dodao je.

Okončana drama u Slavoniji: Predao se muškarac koji je bacao molotovljeve i prijetio
Okončana drama u Slavoniji: Predao se muškarac koji je bacao molotovljeve i prijetio

Policija je odmah pozvala u pomoć specijalce, ali i Hitnu pomoć te vatrogasce.

Uspjeli su ugasiti kuću na koju je bacio koktele, no pat pozicija sa napadačem se nastavila. Osim samozapaljenjem, prijetio je da će baciti bombe, ali i raznijeti plinsku bocu. Došli su i pregovarači, blokirali su ulicu te je sve trajalo oko sedam sati.

Policajcima su u rješavanju željeli pomoći i članovi obitelji, no muškarac nije želio nikoga slušati.

Muškarac se zatvorio u kuću u Slavoniji i prijeti, policija okružila kuću

- Moj suprug, njegov brat, pokušao je s njim razgovarati. Rekao mu je da se smiri, da se preda, ali ovaj je samo nešto nerazumljivo odgovarao. Tražio je policijske pregovarače, no što je od njih tražio i što im je govorio, nije poznato - rekla nam je Ljerka S., šogorica 57-godišnjeg napadača.

U jednom je trenutku nazvao brata na mobitel.

- Rekao mi je da dođem do prozora, da mi hoće dati novac koji je dobio nakon prodaje prikolice koju je imao. Kaže: 'Dođi po novac, da ne izgori' - rekao nam je napadačev brat, koji ni sam nije znao kako pomoći u toj situaciji.

Uspio se smiriti

Uspio se nekako smiriti malo prije 16 sati. Kako neslužbeno doznajemo, želio je vidjeti svoju kćer. Policija mu je ispunila zahtjev te su je uveli u pratnji pregovaračice. Predao se nekoliko minuta poslije. Navodno ju je tražio da pokupi novac za brata iz kanala, koji je bio u jednom trenutku bacio kroz prozor. To su i učinili, a potom je u dvorište kuće ušla i Hitna pomoć s još policajaca. Nakon 10-ak minuta su otišli, a uhićenog muškarca vjerojatno su odveli u postaju na ispitivanje. Njegovo stanje, do kraja pisanja ovog izdanja novina, nije bilo poznato. Iz PU vukovarsko-srijemske rekli su samo kako će nakon kraja istrage poslati priopćenje. Policija je ostala čuvati kuću u kojoj se skrivao, ali i kuću na koju je bacio Molotovljeve koktele. Zabranili su ulaz i pristup svima dok ne obave očevid.

- Imao je on ženu, koja ga je ostavila, a ima i dvije odrasle kćeri. Bio je branitelj kratko, onda je radio kao zaštitar dok se nije razbolio. Neko vrijeme je bio normalan, funkcionirao je; držao tu kuću u redu, čistio. Ali u zadnjih nekoliko mjeseci nije baš i bolest mu se vratila - izjavila je njegova šogorica. Dodala je kako je stalno govorio da ga netko prati i prisluškuje, da ga drogiraju tabletama. Nije mu se sviđalo što je od njih omamljen. Znao je i popiti rakije pa bi onda postajao agresivan, svađao se sa susjedima bez razloga.

- Ljudi ne razumiju da je on bolestan, da se sustav treba pobrinuti za takve osobe. Njega je trebalo smjestiti u ustanovu, a ne ovako pustiti da ovisi sam o sebi - rekla je šogorica. Susjedi su potvrdili kako mu se stanje pogoršavalo jer je pio.

- Moja unuka i njena obitelj žive preko puta njega. Rekla mi je da ga se boji i da ne želi izaći kad vidi njega u dvorištu, a on je često bio vani i nešto radio. Unuka mi se požalila da im je prije nekog vremena ušao u dvorište i počeo prijetiti, rekao je da će ih sve pobiti kao pse, a ne znaju zašto - rekao je mještanin Mato B. 

Muškarac se zatvorio u kuću u Slavoniji i prijeti, policija okružila kuću
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...