Miris mesa na balkonu Josipa Kežmana (53) na Savici mami susjede, ali im on ne želi otkriti recept pripreme jer je to obiteljska tajna
Suši 160 kilograma mesa na balkonu usred Zagreba
Tko god dođe, može si odrezati i izabrati što mu se sviđa, rekao je Josip Kežman (53) iz Zagreba. Josip je samohrani otac šestero djece i djed sedam unuka. Na svojem balkonu na zagrebačkoj Savici ma pravu malu mesnicu. On je nekoliko dana prije Božića na balkon iznio oko 160 kilograma mesa nakon klanja svinja kod brata u selu Lesovac kraj Bjelovara.
- Klali smo kod brata, ali da njemu ne smeta toliko meso, moj balkon je idealno mjesto za sušenje. Imam kobase, špekeca, buđole, a ovih dana stižu i šunke - rekao je.
Miris mesa ne mami samo susjede, nego i ptice, pa je Josip na balkon stavio lutku klauna koji ih straši. Kako se bliži toplije vrijeme, “mesar” Josip boji se muha, pa je kupio i zaštitnu mrežu, koju će pričvrstiti na balkon. Suhomesnati proizvodi na balkonu Kežmanovih visjet će sve do svibnja, a vjerojatno i kraće.
- Mislim da će do kraja travnja, ako ga ne pojedemo prije - šali se Josip i dodaje kako njegovi unuci najviše od svega vole špek. Kad su gladni, djed im nareže 'špekeca’, a oni ga toliko vole, kaže Josip, da ga jedu bez kruha.