Zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' analizirao je 240 uzoraka hrane na prisutnost opasnih bakterija. Zdravstveno neispravnim pokazala su se 24 uzorka
Što to jedemo? Svaki deseti proizvod je opasan po zdravlje
Zagrebački Zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' analizirao je 240 uzoraka hrane na prisutnost opasnih bakterija i dobio šokantne rezultate.
Zdravstveno neispravnim pokazalo se čak 10 posto uzoraka, piše Jutarnji list.
U siječnju je od 118 uzoraka na testu palo njih pet, dok je u veljači pronađeno pet puta više zagađenih uzoraka hrane nego u veljači 2013.
U hrani je svašta: Od otrovnih plijesni do pesticida
U kontaminiranoj hrani je svašta, od otrovnih plijesni pa sve do prekomjerne količine pesticida.
Kako bi potrošači bili sigurni što konzumiraju Zavod će izdavati žig, odnosno certifikat Oznaka kontrolirane kvalitete. Time bi se trebali suzbiti aflatoksini, staro meso i otrove u dječjoj hrani.
Više pročitajte OVDJE.