Što ste se sunčali, sunčali ste se! Stiže nevrijeme, za dvije regije na snazi narančasto upozorenje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 52

Što ste se sunčali, sunčali ste se! Stiže nevrijeme, za dvije regije na snazi narančasto upozorenje

Što ste se sunčali, sunčali ste se! Stiže nevrijeme, za dvije regije na snazi narančasto upozorenje
3

Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim kninske regije. Za zagrebačkoj i osječkoj regiji podignuta je razina upozorenja na narančasto koje označava opasno vrijeme

VIDEO

Pretežno sunčano, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C, prognoziraju iz DHMZ-a za danas.

Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim kninske regije. Za zagrebačkoj i osječkoj regiji podignuta je razina upozorenja na narančasto koje označava opasno vrijeme. Iz DHMZ-a navode da je moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Uz to, meteoalarm je na snazi i zbog toplinskog vala. 

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorili su meteorolozi.

Vrijeme sutra

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito u Dalmaciji gdje će biti i izraženih pljuskova, vjerojatno i grmljavinskog nevremena. Poslijepodne sa sjeverozapada smanjenje naoblake. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna većinom od 23 do 28 °C, u gorju niža, prognoziraju iz DHMZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO