Obavijesti

News

Komentari 10

Stiže velika promjena vremena: Grmljavina, pad temperature i jaki pljuskovi su pred vratima...

Stiže velika promjena vremena: Grmljavina, pad temperature i jaki pljuskovi su pred vratima...
2

Za nedjelju su za cijelu državu upaljeni meteoalarmi. Za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju na snazi je narančasti meteoalarm zbog vrućina i grmljavinskih nevremena...

VIDEO

Djelomice sunčano, nestabilno i manje vruće. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, već u noći na sjevernom Jadranu, poslijepodne u unutrašnjosti, a uglavnom tek navečer i uz dalmatinsku obalu, stoji u prognozi DHMZ-a za nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme kod Papuka

Pokretanje videa...

Tuča u Slavoniji 00:35

Pred nama je, piše DHMZ, promjena vremena.

- Pritom je moguće grmljavinsko nevrijeme s prolazno jakim i olujnim udarima vjetra, osobito na Jadranu. Vjetar slab, većinom na Jadranu i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na jugu navečer jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna između 30 i 35 °C - prognoziraju iz DHMZ-a za nedjelju.

Već u nedjelju, 18. kolovoza 2024., na snazi će biti upozorenje na opasnost od jakih grmljavinskih nevremena, s početkom na sjevernom Jadranu. Najintenzivniji pljuskovi očekuju se u ponedjeljak, kada su u kratkom vremenu mogući obilni pljuskovi. Iako se očekuje dobrodošla oborina diljem zemlje, kiša će biti neravnomjerno raspoređena.

Osim lokalno obilne kiše, postoji mogućnost tuče i olujnih udara vjetra, što bi moglo uzrokovati štete. Zbog dugotrajnog razdoblja visokih temperatura, tlo je isušeno i slabo propusno, što olakšava površinsko tečenje vode te povećava rizik od bujičnih i urbanih poplava.

Za nedjelju su za cijelu državu upaljeni meteoalarmi. Za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju na snazi je narančasti meteoalarm zbog vrućina i grmljavinskih nevremena. Za gospićku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju na snazi je, iz istih razloga, žuti meteoalarm.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi
IZLETIO I KOMBI PUN LJUDI

VIDEO Snimke užasa kod Nove Gradiške: Jedan mrtav na A3, potom izletio kombi pun ljudi

NOVA GRADIŠKA Policija je u 2.20 sati dobila dojavu da je na autocesti A3, između čvora N. Gradiška i Okučani, došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan čovjek. Na teren su izašli policija, Hitna i druge žurne službe. Utvrđeno je da su u toj nesreći sudjelovala tri vozila kojima su upravljali strani državljani. Jedan je čovjek poginuo. Na izlazu s autoceste došlo je do još jedne nesreće u kojoj je izletio kombi. - 13 ljudi je pregledano od toga je 9 migranata, dvoje imaju teške ozljede, dvoje je i hospitalizirano , nitko nije životno ugrožen - rekli su nam iz bolnice.