Stiže osvježenje: U većini zemlje pljuskovi s grmljavinom, pod Velebitom crveni alarm za buru | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

Stiže osvježenje: U većini zemlje pljuskovi s grmljavinom, pod Velebitom crveni alarm za buru

Stiže osvježenje: U većini zemlje pljuskovi s grmljavinom, pod Velebitom crveni alarm za buru
3

Idućih će dana vrijeme na kopnu biti promjenjivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, osobito u utorak i srijedu. Podno Velebita danas crveni alarm zbog jake bure

VIDEO

Promjenjivo oblačno, ponegdje kiša. Uglavnom prijepodne i pljuskovi na zapadu unutrašnjosti moguće izraženiji. U Dalmaciji sunčanije i uglavnom suho. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u ostatku Dalmacije većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 26 i 31 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Danas su za više regija upaljeni meteoalarmi - što zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, što zbog jake, negde i olujne bure.

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Više oblaka bit će ujutro i prijepodne kada će mjestimice biti kiše i lokalnih pljuskova.

U središnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom prijepodne, a poslijepodne više sunčanih razdoblja.

Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano i uglavnom suho. U gorskim krajevima promjenjivo, mjestimice s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Uz obalu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura.

U Dalmaciji djelomice ili pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, dok su u unutrašnjosti mogući kratkotrajni pljuskovi. Na krajnjem jugu bit će toplo i sunčano.

Idućih će dana vrijeme na kopnu biti promjenjivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, osobito u utorak i srijedu. Na Jadranu do srijede promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti jače izraženi, prognozira meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

VIDEO Ovo su Bošnjaci nakon nevremena. Čovjek u suzama: 'Kataklizma, nema čitave kuće'
TUČA UNIŠTILA KROVOVE

VIDEO Ovo su Bošnjaci nakon nevremena. Čovjek u suzama: 'Kataklizma, nema čitave kuće'

Ovaj red kuća, zapadna strana, nema kuće kojoj nije izlupan kompletan crijep. Najavljuju kišu cijelu noć. Ljudi su očajni, kaže nam čitatelj