Obavijesti

News

Komentari 6

Stari studenti na FPZG-u traže dulji rok za završetak studija

Stari studenti  na FPZG-u traže dulji rok za završetak studija
4

Na prosvjedu se okupilo 30-ak studenata koji traže da im se da još jedan semestar za završetak studija po starom programu, umjesto da ih se prebaci na bolonju

VIDEO

Ispred Fakulteta političkih znanosti (FPZG) u utorak se na prosvjedu okupilo 30-ak studenata koji traže mogućnost da studij nastave po predbolonjskom procesu po kojem su ga i upisali. 

Naime, studenti se odlukom uprave i vijeća Fakulteta od 31. listopada prebacuju na bolonjski sustav studiranja, a oni traže da im se za još jedan semestar produži rok za završetak studija po 'starom' sustavu. Studenti su došli s transparentima na kojima je , između ostalog, pisalo 'Dajem bubreg za semestar', 'Čovjek sam mlad, studiram uz rad' i 'Oktobarska revolucija'.

Dekan FPZG-a, Nenad Zakošek objasnio je kako se više ne može osigurati minimum kvalitete studiranja po starom programu jer je prošlo previše vremena i opada razina znanja na ispitima. Isto tako, tvrdi da je rok studiranja već više puta produljivan i da još jedno produljivanje nema smisla. O problemu će u ponedjeljak u 13 sati porazgovarati i s rektorom zagrebačkog Sveučilišta, Aleksom Bjelišem, a studenti se nadaju da će postići sporazum na obostranu korist. 

Studenti su pred fakultetom prosvjedovali i prošli tjedan, ali kako tvrde, još nisu dobili odgovore na svoje zahtjeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio