Obavijesti

News

Komentari 25

Srbin je ubio bivšeg dizajnera Rolls Roycea: 24sata doznaju da je policija sklonila cijelu obitelj

Srbin je ubio bivšeg dizajnera Rolls Roycea: 24sata doznaju da je policija sklonila cijelu obitelj
8

Mladić (22) je u petak navečer pozvonio Cameronu na vrata, a kad je ovaj otvorio, izboo ga je na smrt. Supruga je uspjela pobjeći kod susjeda, počinitelj je pješke, a potom javnim prijevozom pobjegao do Pariza

VIDEO

U pitoresknom mjestašcu Herrsching am Ammersee, gdje ljudi žive miran život i gdje je dosta stranih državljana našlo svoju oazu u mirovini, prije dva tjedna, 12. srpnja, ubijen je nekadašnji glavni dizajner i 'renesansni čovjek' Rolls Roycea, Britanac Ian Cameron. Imao je 74 godine. 

Muškarac srpske nacionalnosti, star 22 godine, došao je u Herrsching oko podneva tog 12. srpnja. Šetao je gradićem i ušao u trgovinu Edeka, gdje su ga snimile nadzorne kamere. Kupovao je na djelu za čišćenje. Nakon toga je otišao na još nepoznatu lokaciju presvući se iz sive majice kratkih rukava i plavih dugih hlača s uzorkom u krem hlače i plavu vestu dugih rukava. Kapuljaču je stavio na glavu, na nogama je imao crne tenisice, a na rukama je imao neonski žute rukavice kakve se koriste za čišćenje. Njih je kupio prije ubojstva u marketu. Na leđa je stavio crveno - crni ruksak.

Kroz šumu je došao do Cameronove kuće vrijedne dva milijuna eura. Prerezao je kablove na kameri i vanjskom osvjetljenju i pozvonio. Kad mu je Cameron otvorio vrata, mladić je na njega nasrnuo nožem i izbo ga na smrt. Međutim, Cameroni su imali dodatne kamere koje napadač nije onesposobio pa je većina njegovog kretanja oko kuće snimljena.

Cameronova supruga, Verena Kloos je uspjela pobjeći kroz vrata u kuhinji, preskočiti zidić i dotrčati do susjeda, otkud je nazvala policiju. Čak 120 policajaca je izašlo na intervenciju. Koristili su pse i helikoptere, a jezero su češljali ronioci. Narednih tjedan dana, ona i njihova djeca su proveli u susjedovoj kući. 

Srbin je nož bacio u šumu pored jezera, a crveno - crni ruksak je napunio kamenjem i bacio ga u jezero, kako bi se osigurao da će potonuti na dno. Pješke se udaljio iz Herrschinga do Münchena, gdje je, kako doznaju 24sata, odsjeo kod prijatelja. Tamo je prijatelju rekao što je napravio i otišao na vlak, a ovaj je pozvao policiju i prijavio što je saznao. Počinitelj je koristio javni prijevoz i nosio šiltericu. Preko Innsbrucka i Zuricha je uspio doći do Aubervilliersa na sjeveru Pariza. Tamo su ga francuski policajci locirali u jednom stanu i uhitili u četvrtak u 10 ujutro. Nije se opirao, a kod sebe je imao 200 eura gotovine. 

Europol je izvijestio da je potraga za počiniteljem, svijetle kratke kose, visokim između 180 i 190 centimetara s bradom, trajala šest dana i uključivala suradnju njemačke, francuske i srbijanske policije. 

- Kroz razmjenu podataka u stvarnom vremenu s partnerima u Srbiji, Europol je dobio pouzdane informacije da je osumnjičeni napustio Njemačku i da se skriva u Francuskoj. Odmah smo podijeliti te informacije s Njemačkom i uspostavili koordinaciju među tri zemlje. Aktivirao se i ENFAST (Europska mreža timova koji aktivno traže bjegunce). Ova međunarodna suradnja je kulminirala time da je sumnjivac uhićen u  Aubervilliersu u Francuskoj, u jutarnjim satima 18. srpnja. Priveden je u zatvor i čeka izručenje Njemačkoj. U petak je izveden pred suca istrage - izvijestili su iz Europola. 

Cameronovi susjedi su policiji rekli da su par dana prije ubojstva vidjeli počinitelja kako se mota oko njegove kuće, a sam Cameron je u garaži imao nekoliko skupocjenih oldtimera, što je dovelo do pretpostavke da je motiv pljačka. Međutim, ništa nije ukradeno, niti je ubojica išta pokušao ukrasti.

- Vrlo je rijetko da netko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga izbode. U većini takvih slučajeva, postoji odnos između počinitelja i žrtve - rekao je istražitelj za Bild.

Motiv i odnos još nisu otkriveni, međutim kako 24sata doznaju od izvora bliskih istrazi, supruga i djeca su po nalogu policije morali naprasno napustiti dom svojih susjeda. Smjestili su ih na nepoznatu lokaciju i zabranili im kontakt s prijateljima i susjedima, iako je počinitelj uhvaćen.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku