Obavijesti

News

Komentari 7

Veliki požar kod Solina je pod kontrolom: Kanader će do noći natapati to područje vodom

Veliki požar kod Solina je pod kontrolom: Kanader će do noći natapati to područje vodom
4

U nedjelju rano poslijepodne planuo je požar na području Solina, predio Voljak. I dan nakon borba s vatrenom stihijom se nastavlja, vjetar otežavao posao vatrogascima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
POŽAR POD KONTROLOM

Požar koji je u nedjelju izbio na predjelu Rupotine iznad Solina stavljen je u ponedjeljak popodne u cijelosti pod kontrolu, ali još nije ugašen te će vatrogasci tijekom noći dežurati na požarištu, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspjeli zaustaviti širenje vatre i na brdu, a to područje će do noći iz zraka natapati vodom kanader. Vatrogasci će cijelu noć dežurati na požarištu jer se povremeno pojavljuju  izdimljavanja i manji plamenovi vatre, rekli su Hini u županijskom vatrogasnom središtu.

Procjenjuje se da je opožareno oko 150 hektara, te da bi sanacija požarišta mogla potrajati više dana. Najkritičnije je bilo u nedjelu poslije pone kada  je vatrena stihija zaprijetila kućama  ali su vatrogasci uspjeli spriječiti vatru da zahvati  kuće.

FOTO Kanaderi na terenu

24sata
24sata
24sata

Još nije ugašen požar koji je jučer oko 14.40 sati izbio u Rupotini. U gašenje su se i jutros uključili kanaderi. 

- Požar je još aktivan na sjevernoj strani na nepristupačnom dijelu Kozjaka u pravcu Konjsko i tu trenutno rade dva kanadera. Cijelu noć su sanirani rubni dijelovi požarišta, a prijetnje za kuće nema - izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na intervenciji su pripadnici DVD-a Solin, DVD-a Vranjic, DVD-a Klis, DVD-a Dugopolje, DVD-a Muć, DVD-a Zagora, JVP-a Split, DVD-a Split, DVD-a Slatine, DVD-a Kaštela, DVD-a Gomilica, DVD-a Mladost, JVP-a Trogir, DVD-a Trogir, DVD-a Marina, DVD-a Omiš, DVD-a Dugi Rat, DVD-a Gata, DVD-a Kučiće, JVP-a Sinj i IVP-a Split.

6.50

Pogled noću na požarište! Vjetar otežava gašenje

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata

U nedjelju rano poslijepodne planuo je požar na području Solina, predio Voljak.

Dojavu o požaru Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je u 14:40 sati.  Riječ je o požaru otvorenog prostora na području Solina, predio Voljak.

Na terenu su vatrogasci s operativnog područja, a u pomoć im dolaze i četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Komentari 7