Obavijesti

News

Komentari 8

Spasioci i dalje traže nestale u BiH nakon strašne poplave; Jaka bujica pogodila i Podgoru

Spasioci i dalje traže nestale u BiH nakon strašne poplave; Jaka bujica pogodila i Podgoru

Dva dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, spasilačke službe službe i dalje tragaju za nestalima. Hrvatska je uputila paket pomoći za BiH...

Hrvatski Crveni križ izražava sućut žrtvama i njihovim obiteljima te poziva sve ljude na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolaze građani Bosne i Hercegovine. Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti na sljedeće načine:

1. pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (cijena poziva je 0,83 eura i u taj iznos uključen je PDV, kao i naknade teleoperaterima. (Operator humanitarnog telefona: Moj telekom d.o.o., tel. 01-3659-058)

2. uplatom na žiro račun otvoren u Erste&steiermärkische bank d.d.:

IBAN: HR0524020061500137627
MODEL: 00

POZIV NA BROJ ZA APEL: 754
SWIFT CODE (UKOLIKO JE POTREBNO ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA): ESBCHR22

OPIS: Apel za pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine stradalom u poplavama

3. Uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod.

4. Uplatom putem Keks Pay aplikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
EU UZ BIH

Novoimenovani šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Luigi Soreca je objavio da je Europska unija spremna pomoći BiH.

"EU stoji uz BiH. Timovi za reagiranje stižu na mjesto događaja. BiH je punopravna članica EUCPM-a od rujna 2022. godine. Bosanskohercegovački timovi su sudjelovali u spasilačkim misijama u Sloveniji i Turskoj. Solidarnost na djelu", piše u objavi.
 

NAJAVLJENA NOVA KIŠA

U Bosni i Hercegovini će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje naoblake poslijepodne. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Poslijepodne su lokalni pljuskovi mogući na istoku i jugoistoku Bosne i na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

CRNE BROJKE U BIH

Broj poginulih u poplavama i odronima porastao je na 18

Crna bilanca smrtno stradalih u Bosni i Hercegovini popela se na 18 nakon što su tijekom dana u subotu pronađena tijela još dvije žrtve, a traga se za još osmero nestalih u sjevernom dijelu Hercegovine koja je najteže stradala u poplavama i odronima kamenja.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

PODGORA

VIDEO Pogledajte što je bujica ostavila iza sebe u Podgori...

Bujična poplava doslovno je progutala Podgoru, a nastala je uslijed ogromne količine kiše koja se oko 15 sati sručila na područje od Podgore do Drvenika. Dodatni uzrok ove katastrofe su i posljedice razornog šumskog požara koji je uništio okolnu šumu, koja bi inače mogla upiti dio ove vode i spriječiti odrone koji su se kretali prema centru mjesta.

SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE

Komentari 8