Obavijesti

News

Smrt na Ultri: Slovenca (20) je odvela hitna, predozirao se

Smrt na Ultri: Slovenca (20) je odvela hitna, predozirao se

U splitsku bolnicu su ga dovezli tijekom noći, imao je problema s disanjem

VIDEO

Iz Kliničke bonice Split potvrdili su nam kako je preminuo mladić koji je bio na festivalu Ultra. Mladić je stigao u bolnicu tijekom noći zbog problema s disanjem. Unatoč naporima doktora, nisu ga uspjeli spasiti te je preminuo.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o mladiću (20) iz Slovenije. Navodno se predozirao.

Kristina Bitanga, glasnogovornica KBC-a Split poručila je kako je 20-godišnji Slovenac u tu bolnicu doveden oko 5 sati ujutro sa po život opasnim simptomima, intoksikacijom alkoholom i nedozvoljenim supstancama. 

- Tijekom jutra došlo je do multiorganskog zatajenja i posljedničnog šoka. Unatoč svim pokušajima intenzivnog liječenja i oživljavanja, nažalost nije došlo do poboljšanja i pacijent je preminuo - rekla je.

 - Ovim putem želim izraziti sućut obitelji preminulog u ime cijelog KBC-a Split i pozvati sve posjetitelje Ultre da se paze i suzdržavaju od konzumacije - dodala je.

- Druge večeri festivala zaprimili smo 11 pacijenata - devet stranih i dva hrvatska državljana. Većinom se radilo o intoksikacijama i manjim kirurškim povredama. Od njih 11, 10 ih je pušteno na kućno liječenje. Dvadesetogodišnji slovenski državljanin primljen je s po život opasnim simptomima trovanja alkoholom i nedozvoljenim supstancama.  Nažalost, tijekom jutra stanje se dodatno pogoršalo. Unatoč svim našim naporima u vidu intenzivnog liječenja, došlo je do smrtnog ishoda. Došlo je, među ostalim, do problema s respiratornim sustavom, ali i zatajenja svih ostalih organskih sustava. Izražavam sućut obitelji nastradalog u ime KBC-a Split i svoje ime -  rekao je Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...