Obavijesti

News

Silovao curu prijatelja s posla pa mu prijetio: Dobio je četiri godine i osam mjeseci zatvora

Silovao curu prijatelja s posla pa mu prijetio: Dobio je četiri godine i osam mjeseci zatvora

Polomit ću ti obje ruke i noge, zaprijetio je S. K. žrtvi, a potom je silovao. Nakon što se žrtva povjerila dečku, kolegi S. K. s posla, zaprijetio je i njemu te ga fizički napao

VIDEO

Govorio joj je da je lijepa, a nakon što su ostali sami pokazao je svoje pravo lice. Žrtvu je primio rukom za kosu i počupao, a potom tražio da mu preda svoj mobitel.

- Polomit ću ti obje ruke i noge! - zaprijetio je S. K. (35) žrtvi te joj naredio da se skine i klekne, a potom je silovao. Odvijalo se to sredinom ožujka 2021. u jednom gradu na sjeverozapadu Hrvatske.

Također, sredinom srpnja iste godine, nakon što ga je kolega s posla više puta pitao o tome što je učinio, zaprijetio mu da će ga ubiti, a potom ga dvaput udario šakom u lice. Kolega je od udaraca pao, a nakon što se pridigao S. K. ga je nastavio udarati po cijelom tijelu, što je kod njega izazvalo strah za život, osobito jer mu je S. K: i ranije prijetio. Zbog silovanja, a kasnije i prijetnje kolegi, tadašnjem dečku žrtve kojemu se ona povjerila, nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora. U kaznu će mu uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od kolovoza 2021. do srpnja 2022. te od kolovoza do listopada 2022. godine. 

- Nisam kriv. Tijek događaja je drugačiji nego je to opisano, prvo sam upoznao njezina dečka 2018. te smo se družili, a dvije godine kasnije sam upoznao i nju - tvrdio je optuženi na sudu. Dodao je da je prije tog događaja žrtvu vidio samo jedanput, kad su ona i taj kolega, s kojim je bila u vezi, prodavali auto.

- Te večeri oštećeni me pozvao na druženje kod njih doma. Popušili smo joint, a oko 2 ili 3 sata s kata je sišla ona. Vidio sam je drugi puta i izgledala mi je znatno lošije nego prvi puta pa sam prigovorio oštećenom. Znao sam da on konzumira amfetamin pa sam zaključio da ga konzumira i ona. Pitao sam je zašto dopušta takvo ponašanje, rekao joj da je lijepa i da joj to ne treba - branio se optuženi. Supruzi, s kojom ima dvoje djece i koja ga je zvala da pita kada će doći kući, rekao je: 'Uskoro!'.

Nakon što su optuženi i žrtva ostali sami kod kuće, tvrdio je, ništa se nije dogodilo. Branio se da smatra da ga je žrtva lažno prijavila na nagovor oštećenog jer su se naknadno pomirili. 

- Naime, žrtva nikome nije rekla, čak ni svojoj majci, da se nešto neprimjereno dogodilo te noći, a onda je, nekoliko mjeseci kasnije, sve prijavila policiji - tvrdio je S. K. 

Žrtva se o silovanju, nakon prijave policiji, povjerila i obiteljskoj liječnici te dežurnom psihijatru u KBC Zagreb. Psihijatrijskim vještačenjem kod žrtve je utvrđeno postojanje posttraumatskog stresnog poremećaja. 

Iskaz žrtve i oštećenika sudsko vijeće prihvatilo je u cijelosti jer su detaljni, logični i uvjerljivi te su suglasni s materijalnom dokumentacijom. Olakotnim mu je cijenjeno što je neosuđivan te ima maloljetnu djecu, dok je otegotnim cijenjano što je oba djela počinio s izravnom namjerom kao najtežim stupnjem krivnje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka
NEVRIJEME IZAZVALO KAOS

VIDEO Alarm za cijelu državu, bit će obilnih pljuskova. Potop u Zagrebu, stablo palo na pješaka

Cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure...

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'
NEVRIJEME DONOSI KAOS

VIDEO Potop u Zagrebu, jaka kiša opet blokirala podvožnjak u Škorpikovoj: 'Jedva se prolazi'

ZAGREB - Snažno nevrijeme noćas je pogodilo Zagreb i okolicu te donijelo kaos na cestama. HAK javlja da je prekinut na pojedinim križanjima Aleje grada Bolonje zbog vode na kolnicima (trenutno s ulicama Prigornica, Velimira Škorpika). "Jedva se prolazi od kiše. Ljudi stoje i sada nastaje samo ogromna kolona", ispričao nam je jedan od čitatelja koji je snimio potopljenu Škorpikovu.
VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'
KIŠA IZAZIVA KAOS

VIDEO 'Bujica' kod Obrovca, kiša ne staje: 'Ceste više nema, užasno je. Čekamo vatrogasce'

MEKA DRAGA - Obilna kiša poplavila je ulice Meke Drage kraj Obrovca. "Ovdje je katastrofalno. Ceste više nema. Umjesto nje je sada ova rijeka koja je nastala zbog kiše koja čitavo vrijeme pada. Čekamo vatrogasce da nam pomognu", ispričao nam je čitatelj koji je snimio ogromnu količinu vode koja se slijeva prema moru. Poplavljene su i ceste kod Turnja.