Obavijesti

News

Komentari 2

Šef Milanovićevog ureda: 'HDZ-ovci kukavički bježe iz Sabora'

Šef Milanovićevog ureda: 'HDZ-ovci kukavički bježe iz Sabora'

Predsjednik ne želi politizirat, ne znam zašto HDZ-ovci bježe od odluke za koju tvrde da su jako za nju. Ljudi, političari ste, donesite odluku, to je politička odluka. To nije vojnička odluka, poručio je Miljenić

VIDEO

Predsjednik neće dopustiti politizaciju Hrvatske vojske, poručio je u dnevniku Nove tv predstojnik ureda predsjednika RH Orsat Miljenić. Podsjetimo zbog nedolaska načelnika glavnog stožera Tihomira Kundida na sjednicu saborskog Odbora za obranu, ministar obrane Ivan Anušić napustio je sjednicu odbora, koji je predsjednika Milanovića optužio da je Kundidu zabranio dolazak. 

Ispred Ureda predsjednika na sjednici Odbora bio je između ostalog i Miljenić koji je istaknuo da je Milanović još jedan put 'morao intervenirati'. 

Miljenić: Rusija je agresor, ali pomaganje jednoj strani u sukobu znači uključivanje u rat
Miljenić: Rusija je agresor, ali pomaganje jednoj strani u sukobu znači uključivanje u rat

- Morao je spriječiti  HDZ-ovski pokušaj jednog besramnog uvlačenja u vojske u njihove politikantske igre. Kundid nije bio pozvan, pozvan je isključivo ministar i onda on odlučuje tko će ići s njim. Vlada je kao svoje delegate označila ministra i dva državna tajnika. Idemo od početka, ovo je politička odluka, gdje gospoda iz HDZ-a umjesto da dođu i obrazloži hrvatskoj javnosti što žele, oni kukavički bježe iz Sabora i pozivaju se na načelnika glavnog stožera. Taj ministar koji ima obraza bilo što govoriti, tisuću ljudi radi za njega u ministarstvu on danas nije u stanju obrazložit odluku koju je on predložio - rekao je Miljenić. 

Dodao je i kako odluku ne predlaže načelnik Glavnog stožera, te da je uloga vojske u ovom slučaju da kad Sabor izglasa odluku oni kažu to ćemo provesti na takav i takav način. 

'Milanović zloupotrebljava načelnika glavnog stožera Kundida i politizira vojsku'
'Milanović zloupotrebljava načelnika glavnog stožera Kundida i politizira vojsku'

- Ne ulazim što Sabor ima pravo ili ne, Sabor je institucija koja je u našem sustavu u vrhu. Uvlačiti vojsku u ovako politiziranu situaciju, što to znači da načelnik mora doći i zauzimati jedu ili drugu poziciju. Predsjednik ne želi politizirat, ne znam zašto HDZ-ovci bježe od odluke za koju tvrde da su jako za nju. Ljudi, političari ste, donesite odluku, to je politička odluka. To nije vojnička odluka. Vojska će napraviti ono što vi odlučite. HDZ kukavički bježi, kao i uvijek - rekao je predstojnik Ureda predsjednika. 

- Odluku je predložila vlada, onda ju Vlada treba obrazložit, ne načelnik Glavnog stožera, tu priča počinje i završava. Nema u hrvatskoj povijesti ovakvih kršitelja Ustava kao što su ovi koji su sada na vlasti. Hrvatski ministri idu po svijetu preuzimaju nekakve obveze u ime Hrvatske, pri tome te odluke ne mogu provesti, tako je Ustav rekao, za to im treba predsjednik Republike. Zar ne bi bilo normalno, da prije što idu tako i obećavaju nešto i sramote nas dođu predsjedniku i kažu čujte mi mislimo radit to i to, što mislite o tome. Predsjednik je u više navrata pozivao na sastanke i Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost, prije ovog da sjednu i razgovaraju. Tu se mogu razmijenit sve informacije i nakon toga imamo odluku ili je nemamo, ali znamo na čemu smo - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'
STRAVA U PULI

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'

Policija je ogradila ulicu u Puli gdje je u jutarnjim satima ubijen muškarac. Kako neslužbeno doznajemo, žena je završila u bolnici. Susjedi kažu kako je ubijeni volio svog psića. Oni će ga sada udomiti
HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!
DRAMA NA ODBORU

HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!

Načelnik OSRH je 15 minuta prije polaska na sjednicu Odbora na kojoj se priča o NATO misijama, dobio poziv iz Ureda PRH da dođe kod njega i da ne može doći na sjednicu