Obavijesti

News

Komentari 1

SAD optužio Pakistanca za planiranje ubojstva Trumpa i drugih američkih političara

SAD optužio Pakistanca za planiranje ubojstva Trumpa i drugih američkih političara

Asif Merchant (46) pokušao je u Sjedinjenim Državama regrutirati ljude za provedbu plana kao odmazdu za američko ubojstvo glavnog zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasema Soleimanija 2020., navodi se u kaznenoj prijavi

VIDEO

Pakistanac navodno povezan s Iranom optužen je u Sjedinjenim Državama za planiranje ubojstva bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i drugih vladinih dužnosnika, priopćilo je u utorak ministarstvo pravosuđa.

Asif Merchant (46) pokušao je u Sjedinjenim Državama regrutirati ljude za provedbu plana kao odmazdu za američko ubojstvo glavnog zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasema Soleimanija 2020., navodi se u kaznenoj prijavi.

Merchant, za kojeg tužitelji tvrde da je proveo neko vrijeme u Iranu prije nego što je iz Pakistana doputovao u Sjedinjene Države, optužen je na federalnom sudu u njujorškoj četvrti Brooklyn i sudac mu je odredio pritvor 17. srpnja, prema sudskim zapisima.

Policija je spriječila Merchantov plan prije nego što je napad izveden. Pojedinac koga je Merchant kontaktirao u travnju radi pomoći u provedbi plana prijavio se policiji i postao povjerljivi doušnik, navodi se u prijavi.

Obračun Kamale Harris i Donalda Trumpa bit će epohalan sraz podijeljene Amerike
Obračun Kamale Harris i Donalda Trumpa bit će epohalan sraz podijeljene Amerike

Istražitelji FBI-a vjeruju da su njegove mete bili bivši predsjednik Donald Trump, koji je odobrio napad dronom na Soleimanija, te drugi aktualni i bivši dužnosnici američke vlade, izvijestio je CNN pozivajući se na američkog dužnosnika.

Trump, republikanski kandidat na predsjedničkim izborima 5. studenog, ranjen je u pokušaju atentata na predizbornom skupu u Pennsylvaniji prošlog mjeseca.

Glavni državni odvjetnik Merrick Garland rekao je u utorak da istražitelji nisu pronašli dokaze da je Merchant imao ikakve veze s atentatom, za koji vlasti tvrde da ga je proveo 20-godišnji napadač koji je djelovao samostalno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom
VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod
NEVRIJEME IZAZIVA KAOS

VIDEO U Istri palo kiše za cijeli rujan, u Makarskoj ceste pod vodom, na Krku potopljen brod

U Istri je mjestimice pala mjesečna količina kiše, a snažno nevrijeme potopilo je ceste i u Makarskoj. Na Krku je olujno nevrijeme potopilo brodicu. Brojne brodske linije su u prekidu