Obavijesti

News

Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić. Pao je kod bolnice. Sve puno policije, stigao i Beroš

Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić. Pao je kod bolnice. Sve puno policije, stigao i Beroš

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu s požarnih stepenica. Zamjenik ravnatelja potvrdio je smrt kolege

Pokretanje videa...

Tragedija na Rebru 00:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OGLASIO SE VILI BEROŠ

Ministar Vili Beroš poslao je kratku izjavu:

Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice.

U ovom teškom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji i najbližima.

Njegov karijerni put od liječnika obiteljske medicine do dugogodišnjeg ravnatelja najvećeg Kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obilježila je neiscrpna predanost liječničkom pozivu koji je trajao preko 40 godina.

Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama.

TRAJE OČEVID
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
TKO JE BIO ANTE ĆORUŠIĆ

Ante Ćorušić, koji je u ponedjeljak ujutro nesretno  izgubio život u KBC-u Zagreb, najveću hrvatsku bolnicu vodio je od 2016. godine. Rođen 15. svibnja 1958. u Splitu, ovaj dugogodišnji HDZ-ovac koji je u toj stranci bio od 1989. godine nesumnjivo je bio jedna od glavnih osoba u hrvatskom zdravstvu i uživao je potporu vrha HDZ-a.

NJEGOVU BIOGRAFIJU PROČITAJTE OVDJE

OGLASIO SE PREMIJER

Teško nam je zbog ove vijesti s kojom smo suočeni prije sat vremena, rekao je premijer Andrej Plenković.

KOMORA IZRAZILA SUĆUT

Hrvatska liječnička komora izražava iskrenu sućut obitelji i suradnicima zbog iznenadne i tragične smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića. Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, sveučilišni profesor, specijalist ginekologije i opstetricije, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju HLZ-a ostavio je značajan trag u hrvatskom zdravstvu. Njegov iznenadni odlazak gubitak je za medicinsku zajednicu.