Obavijesti

News

Komentari 14

'Rat u Ukrajini upravo je postao Treći svjetski. Sjeverna Koreja šalje svoje snage kod Putina!'

'Rat u Ukrajini upravo je postao Treći svjetski. Sjeverna Koreja šalje svoje snage kod Putina!'

Crta je prijeđena, a druge nacije mogle bi donijeti sličnu odluku. Sada je to globalni rat, potencijalno svjetski rat, upozoravaju Britanci

Rat u Ukrajini uskoro će postati Treći svjetski rat, piše britanski Telegraph u novoj analizi sukoba u koji su se uključili čak 1500 vojnika sjevernokorejskih specijalnih snaga, a koji su iz Sjeverne Koreje početkom listopada isplovili na sedam brodova ruske Pacifičke flote, u smjeru grada Vladivostoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Oni su prethodnica početnih snaga od potencijalno 11 tisuća sjevernokorejskih vojnika, koji bi trebali ojačati ruski rat protiv Ukrajine i najstrašniji podsjetnik da rat nije samo između Rusije i Ukrajine. Crta je prijeđena i trupe treće strane uskoro će biti na terenu - piše The Telegraph.

Crta je prijeđena, navode, a smatraju da bi i druge nacije mogle donijeti sličnu odluku, kakve su predlagali britanski i francuski političari. Sada je to globalni rat, potencijalno svjetski rat, navode, spominjući saveznike ruskog čelnika u Iranu, Sjevernoj Koreji i u manjoj mjeri, Kini.

Putinova prljava igra, Kijev je bijesan na UN-ovog glavnog tajnika: Što radi kod zločinca?!
Putinova prljava igra, Kijev je bijesan na UN-ovog glavnog tajnika: Što radi kod zločinca?!

Sjeverna Koreja je ranije Rusiji prodavala streljivo, balističke rakete KN-23 i protutenkovska raketna vozila. Uz Iran, sjevernokorejci imaju ulogu glavnog industrijskog podupiratelja zemlje Vladimira Putinta. Zahvaljujući njima, ruskim snagama još nije ponestalo kritične opreme, nakon 32 mjeseca ratovanja. No, slanje ljudskih snaga uz oružje, upozoravaju, sada mijenja situaciju.

FILE PHOTO: Russian President Putin visits North Korea

Ali, i pomaže u rješavanju jednog od najozbiljnijih ratnih problema Rusije - sve većeg nedostatka snage. Vojska im u proteklih godinu dana dnevno izgubi više od tisuću vojnika. Istovremeno, Kremlj regrutira oko 30 tisuća novih vojnika mjesečno. Taj deficit pokrivaju zamjenskim trupama koje, kako se čini, šalje upravo Sjeverna Koreja.

Britanci pišu da sjevernokorejske specijalne trupe vjerojatno neće biti na prvoj liniji ovog sukoba, već će davati logističku podršku. Ukupno 11 tisuća sjevernokorejskih vojnika stići će u Rusiju, a prema trenutnoj stopi gubitaka Kremlja, izdržat će jedva dva tjedna. Ističe se novi problem, a to je da bi Rusiji moglo stići još više Sjevernokorejaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zelenski objavio plan za pobjedu u ratu: Sastoji se od pet javnih i tri tajne točke 00:58

Velika uloga Sjeverne Koreje u ovom sukobu mogla bi u isti uvući i Južnu Koreju, navodi Telegraph. Ukrajini šalju humanitarnu pomoć, a Sjedinjenim Američkim Državama navodno su prodali milijun topničkih granata koje su završile u Ukrajini. No, oružje nisu bili voljni poslati izravno u Kijev. No, na hitnom sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost viši dužnosnici Južne Koreje upozorili su da je sjevernokorejska potpora Rusiji "ozbiljna sigurnosna prijetnja", te obećali da će pojačati vlastitu uključenost u ovaj sukob.

Južnokorejci proizvode neka od najboljih oružja, posebice tenkove i topništvo, a britanski medij piše da možda neće proći dugo, prije nego što se njihovo oružje pojavi na prvoj liniji u Ukrajini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
Zelenski poručio saveznicima: Nemojte se skrivati! Sjeverna Koreja može intervenirati u ratu
OŠTRA PORUKA

Zelenski poručio saveznicima: Nemojte se skrivati! Sjeverna Koreja može intervenirati u ratu

U svojem večernjem obraćanju rekao je da Ukrajina ima informacije o pripremama dvije postrojbe - moguće i do 12.000 ljudi - koje bi se borile u ratu na ruskoj strani
VIDEO Holivudska akcija: Rusi ušli u zgradu i okružili devet Ukrajinaca. 'Pošaljite artiljeriju'
SVI SU SE IZVUKLI!

VIDEO Holivudska akcija: Rusi ušli u zgradu i okružili devet Ukrajinaca. 'Pošaljite artiljeriju'

Devetorica Ukrajinaca pokušala su pomoći suborcima kako bi se spasili iz mjesta na Kursku. Zatim su ih okružili ruski snajperisti...