Obavijesti

News

Komentari 41

Ra-ta-ta-ta! Vozi Lamborghinija, traže ga u Frankfurtu, sude mu za rafale iz kalašnjikova na piru

Ra-ta-ta-ta! Vozi Lamborghinija, traže ga u Frankfurtu, sude mu za rafale iz kalašnjikova na piru

Tomislav Malenica (35) pušten je iz pritvora zahvaljujući pravnome manevru odvjetnika Vinka Gulišije. Traži ga Njemačka zbog zloporabe droge, ali dobio je poček izručenja. Jer prednost ima suđenje u Hrvatskoj

VIDEO

Mladenka s cvijećem u jednoj i čašom u drugoj ruci, veseli mladoženja. Oko njih trubači, u sredini luksuzna bijela limuzina sa sva četiri upaljena svjetla i supijani barjaktar. Pir u Dugopolju iz 2015. na prvi pogled je uobičajena svadba u dobrostojećih Hrvata, ali samo do trenutka kad jedan od gostiju vadi ni manje ni više nego - kalašnjikov! Pa kreće rafal u zrak, drugi vadi pištolj i "gruva" za njim u zrak, za kraj netko baca eksplozivnu napravu, a sve skupa snima neimenovani uzvanik i uploada na YouTube.

Pokretanje videa...

Narkobos Nenad Petrak deportiran u Hrvatsku 00:45

Nakon toga snimak postaje poznat kao takozvani 'kliški pir', iako se pucnjava odvija pred halom par kilometara dalje, u Dugopolju. Naravno, jer je mladenac s Klisa. Na toj snimci iz 2015., tvrdi se u potvrđenoj optužnici za koju suđenje niti osam godina kasnije još nije niti počelo (?!), nalazi se i Tomislav Malenica iz Splita, 35-godišnjak za kojeg se pisalo da je povezan s nedavno uhićenim narkobossom Nenadom Petrakom.

Uz vrlo bitan detalj - droga nije pronađena, ali se u uspješno dekriptiranoj komunikaciji, kako su pisala 24sata, Petrak i suradnici dogovaraju o krijumčarenju ogromnih količina droge, od kokaina preko marihuane do hašiša, iz Južne Amerike u Europu. 

No sad se čini da bi Malenica mogao biti u narko-nevolji odvojeno od Petraka, iako su i jednoga i drugoga "provalili" njemački istražitelji pa je na temelju zahtjeva iz Frankfurta u Splitu uhićeno 19 ljudi za koje se vjeruje da su dio Petrakove hobotnice, plus Malenica za kojeg se sumnjalo da je dio iste priče, ali je izgleda priveden u odvojenom postupku, piše Slobodna Dalmacija. 

Otkrivamo: Ovo je udovica zbog koje su krvave splitske ulice... Pada na opasne Scarface frajere
Otkrivamo: Ovo je udovica zbog koje su krvave splitske ulice... Pada na opasne Scarface frajere

I upravo je ona osam godina stara snimka "kliškoga pira",spasila Tomislava Malenicu iz pritvora u kojem je bio završio na temelju Europskog istražnoga naloga, jer je njegovo izručenje tražila Njemačka zbog sumnji u umiješanost u narko trgovinu. Riječ je o istrazi slučaja iz prve polovice 2021. godine u kojima se trgovalo s kilogramima kokaina i desecima kilograma marihuane u Frankfurtu. Na Županijskom sudu u Splitu je na temelju njemačkog naloga bio pokrenut postupak predaje tražene osobe SR Njemačkoj i nad Malenicom je određen ekstradicijski pritvor, kako piše Slobodna Dalmacija.

Tomislav Malenica na slobodi zahvaljujući pravnom manevru odvjetnika

Malenica je, međutim, upravo pušten iz pritvora u na splitskim Bilicama zbog pravnoga manevra njegova odvjetnika Vinka Gulišije

Naime, splitski odvjetnik zatražio je prekid postupka za predaju Njemačkoj zbog predstojećeg suđenja za kliški pir, odnosno "općeopasnu radnju kojom su izazvali opasnost za živote i tijelo ljudi". A prema zakonu, piše Slobodna, prednost imaju sudski postupci u matičnoj držati te se postupak izvršenja europskog uhidbenog naloga mora prekinuti dok se ovaj u Hrvatskoj pravomoćno ne okonča.

Zbog Petraka u zatvoru Bilice kreće seoba pritvorenika? Ovi osumnjičeni ne smiju se sresti...
Zbog Petraka u zatvoru Bilice kreće seoba pritvorenika?  Ovi osumnjičeni ne smiju se sresti...

Optužnica protiv Malenice i još trojice je potvrđena, među njima je i Stjepan Mihovilović (31), zvani Klis, koji je pak svojedobno sudjelovao u navijačkim neredima u Beogradu među Partizanovim navijačima, a svojedobno je pobjegao iz pritvora.

Naime, bio je pušten u pratnji pravosudnih policajaca na sprovod tetki u Bristivicu, u zaleđu Trogira. Tijekom sprovoda je Klis, koji je dobio tri i pol godine zatvora zbog razbojstva, umaknuo pažnji čuvara, pobjegao s groblja i uskočio u automobil koji ga je čekao pokraj ceste. I njega dakle čeka sud za 'kliški pir'.

Killer za Malenicu

Tomislav Malenica spominjao se na suđenju u jednom drugom slučaju, u postupku protiv zločinačke organizacije Điđija Deana Majstorovića

Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'
Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'

Članovi te bande su zbog šverca droge te raznih drugih nedjela ukupno dobili 39 godina zatvora pred splitskim sudom, no ta presuda je 'pala' te je u tijeku novo suđenje. Zanimljivo je da su, po jednoj točki USKOK-ove optužnice, Điđi i ostali planirali ubiti Malenicu - čak su odlazili u izviđanje njegovog stana u Splitu, znali su gdje parkira Lamborghinija kada iz Njemačke dolazi u Split, angažirali su i 'killera' kako bi likvidirali suparnika.

Jer, Điđi je ostao dužan 270 tisuća eura Malenici za pošiljku droge, barem je tako konstatirano u optužnici. Naravno, pred sudom su svi negirali bilo kakvu povezanost, posebno vezano za drogu... Malenica je naglasio da se on 'bavi nekretninama, ne prodaje ćevape', aludiravši na obranu optuženog u tom predmetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH