Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 49

Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu

Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu

Otac poginulog dječaka, doznajemo, ispričao je policajcima da su tek nakon eksplozije vidjeli što imaju u automobilu. Našu zemlju dobro poznaju i uvijek se vraćaju sa suvenirima

VIDEO

Vojni poligon kod Knina vojska koristi već šezdesetak godina. Za vrijeme Jugoslavije se zvao Crvena zemlja, a JNA je koristila daleko jače naoružanje prilikom vojnih vježbi. Hrvatska vojska ga je nazvala po poginulom vojniku Josipu Markiću, a baš preko tog teritorija je oslobođen i Knin. Poligon je ogromnih proporcija i dobro je označen.

- Strašna je to situacija što se dogodilo. Nema potrebe kriviti vojsku, sve piše, svaka fotografija sad ima i geolokacijsku oznaku. Ako se išta i nađe nakon vojne vježbe, dužnost je pozvati nadležne službe, a nikako se baviti skupljanjem zaostalih vojnih sredstava - kazao je Marko Jelić, šibensko-kninski župan, koji naglašava kako je županija kojoj je on na čelu oslobođena od mina.
Vojni poligon je, ipak, nešto drugo. Češka obitelj je u našoj zemlji nešto manje od mjesec dana i bili su na povratku kući. Na poligonu su neslužbeno doznajemo, pronašli 40 milimetarski protuoklopni metak i to neaktiviran, kojeg su pokupili sa sobom.

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

- Bili su duboko u poligonu, odrađen je i foto session. Table postoje svugdje, ne možete tek tako ignorirati upozorenja, i hodati područjem na kojem vojska vježba, a što je tamo radilo dijete od devet godina, tek je neshvatljivo. Rat i sve oko njega nije zabava, a neki ljudi olako to shvaćaju, i na kraju izgubljen je život, a upropašteni su drugi - kazao je nekadašnji pripadnik MORH-a.

Ravnatelj policije o tragediji u Obrovcu: 'Češka obitelj olako je uzela eksplozivno sredstvo...'
Ravnatelj policije o tragediji u Obrovcu: 'Češka obitelj olako je uzela eksplozivno sredstvo...'

No, tko je točno unio eksploziv u automobil i kako se to sve dogodilo tek treba utvrditi. Naime, otac (39) je nakon ispitivanja na policiji pušten na slobodu. I svi drugi putnici su dali izjave i nemaju više posla s policijom.

Ispričao je da su bili, između ostalog, na izvoru Cetine, Zrmanje, i na kraju na poligonu, ali da obitelj nije znala što je nesretni dječak pokupio. Tek nakon eksplozije su vidjeli što imaju u automobilu, neslužbeno smo doznali. Kazao je i kako oni doista jesu avanturisti i da u našoj zemlji nisu prvi put već ju dobro poznaju, kampiraju i uvijek se vraćaju sa suvenirima s ljetovanja.

S ovog, nažalost, tragičnog ljetovanja dio obitelji se vraća u Češku privatnim automobila, a druge, shodno zdravstvenom stanju, čeka sanitetski prijevoz. Hoće li biti optužnice zbog ove nesreće još uvijek nije poznato, ni u kojoj državi će ona biti podignuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija