Obavijesti

News

Komentari 3

Pupovac: 'Ustaški pozdrav je problem svih kojima je stalo do demokratske Hrvatske'

Pupovac: 'Ustaški pozdrav je problem svih kojima je stalo do demokratske Hrvatske'

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac poručio je u četvrtak kako je slavlje u Imotskom posljedica odnosa prema službenom pozdravu NDH na koji se nedovoljno reagira i ne uzimaju se u obzir posljedice njegove upotrebe u različitim društvenim sferama, od Sabora do službenih komemoracija

VIDEO

"Ne tražim krivce za slavlje u Imotskom, tražim samo osviještenost. Ne spadam među one koji bi ovu situaciju iskoristili za političku kampanju  i prebacivanje odgovornosti na nekoga drugoga, kao što je to učinio Predsjednik RH. Mislim da je ovo stvar zaštite ustavnih vrijednosti Republike Hrvatske i potrebe za jasnijom zaštitom demokratskih vrijednosti i demokratskih stremljenja RH", rekao je Hini Pupovac.

On se time referirao na nedavni koncert u Imotskom Mate Bulića, Dražena Zečića i Marka Perkovića Thompsona, uoči kojeg se na glavnom trgu pjevala ustaška pjesma ‘Evo zore, evo dana’, na koncertu su neki od okupljenih nosili HOS-ove majice, uz njih su bile prisutne baklje i zastave s prvim bijelim poljem koje u svojem simbolu imaju “Za dom spremni”.

Pupovac tvrdi: Pozdrav "ZDS" nedovoljno se osuđuje, a on je suprotan ustavnom poretku
Pupovac tvrdi: Pozdrav "ZDS" nedovoljno se osuđuje, a on je suprotan ustavnom poretku

Ovakve pojave, navodi Pupovac, bile one u Saboru, ili na drugim mjestima, ne samo u Imotskom, nego i dan prije u Kninu, na glavnom kninskom trgu, su alarmantne i traže demokratski politički savez u obrani Ustava i ustavnih vrijednosti RH.

Ne tako davno, u vrijeme kada se pojavila HOS-ova ploča s pozdravom 'Za dom spremni' u Jasenovcu, onda je još funkcionirao demokratski savez u obrani Ustava i ustavnih vrijednosti. On se u međuvremenu raspao i oni kojima je primarna zadaća da stvaraju taj savez i čuvaju ga, a to su Predsjednik Republike i Predsjednik Sabora i druge političke figure u Hrvatskoj, na žalost, ili nemaju dovoljno svijesti ili političkog interesa za to, rekao je Pupovac.

Što se zbiva? Filip iz 'Braka na prvu' hvalio Danijeline lubenice
Što se zbiva? Filip iz 'Braka na prvu' hvalio Danijeline lubenice

Možemo, kaže, razmišljati o promjenama zakona, ali prvenstveno moramo promijeniti naš politički odnos prema tome. To je stvar naše opće nacionalne odgovornosti, svih kojima je stalo do demokratske Hrvatske, poručuje.

Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije je priopćio je da ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom prije i tijekom koncerta, nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
OBRAT

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva.
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom