U restoranu Lanterna u Puli brodet, riblja pašteta ili salata od hobotnice jeftiniji su od hamburgera. Među skupljim jelima je dimljena pastrva na rikoli
Pula: Jelima od 15 kn se u restoranu bore protiv krize
Kod nas nema recesije. Moji roditelji već 25 godina vode još jedan restoran kraj Pule pa smo odlučili u turističkoj sezoni ponuditi nešto dobro, zdravo i jeftino. Ovo će nam se isplatiti tek za tri, četiri mjeseca, tijekom kojih će ljudi saznati da mogu za 15 kuna dobro i zdravo pojesti, kazao je Andi Peruško (33). Zajedno s obitelji u središtu grada otvorio je riblji restoran Lanterna, u kojem većina specijaliteta stoji samo 15 kuna. Toliko stoje salata od hobotnice, brodet od lignji s palentom, morski pas i marinirani ugor. Samo 15 kuna gosti će platiti i riblju paštetu, slane sredele te srdele na žaru.
- Tek smo stigli i slučajno smo došli ovdje jesti. Pa kod vas uopće nije skupo - komentirali su talijanski turisti. Andi kaže da se cijene neće mijenjati jer nema potrebe.
- Želimo biti pristupačni svima, a turisti gledaju svaku kunu. Kod nas to neće morati jer jeftinije od ovoga ne može - rekao je. Nešto skuplje su im pržene lignje, koje stoje 25 kuna. Među skupljim jelima je dimljena pastrva na rikoli, no i ona je povoljnih 20 kuna. Gosti mogu sami izabrati neku od prvoklasne svježe ribe, poput brancina, orade ili kovača, a Andi će je potom ispeći pred njima. Porcija će ih stajati do 30 kuna.