Obavijesti

News

Komentari 20

Prve pahulje već zalepršale, do utorka moguće 30 cm snijega

Prve pahulje već zalepršale, do utorka moguće 30 cm snijega
14

NAGLA PROMJENA: U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša

Prve sniježne pahulje zalepršale su Zagrebom već u popodnevnim satima nedjelje, a do utorka bi sniježni pokrivač u gorskim dijelovima Hrvatske mogao biti i 30 centimetara, piše N1.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme
14
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

Prognoza za idućih nekoliko dana najavljuje kišu i snijeg pa će i uvjeti na cesti biti opasniji, a HAK je već u nedjelju upozoravao vozače da u Gorskom kotaru, Baranji i istočnoj Slavoniji pada i slab snijeg, koji dodatno otežava promet.

Sa sjeveroistoka kontinenta će početkom tjedna hladnoća zahvatiti veći dio našeg kontinenta, a kako će s juga pristizati po visini i nešto manje hladan zrak, povećava se vjerojatnost za opasnu ledenu kišu, prije svega u Lici.

Prema večeri i tijekom iduće noći ostaje oblačno na kopnu, a djelomice vedro na moru. U unutrašnjosti valja računati na povremenu susnježicu, u višim predjelima može se već stvarati do jutra i tanji mokri snježni pokrivač.

Prijepodne na moru sunčana razdoblja. Na kontinentu ostaje oblačno, a povremeno može propadati na isotku slaba kiša, na zapadu susnježica i snijeg, posebice u gorju. Poslijepodne naoblačenje na jugu i u Dalmaciji donosi mjestimičnu kišu, koja će u noći na utorak proširiti na cijelu obalu i biti česta i jaka.

Što se vjetra tiče, i sutra razmjerno vjetrovito. Slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, rjeđe s olujnim udarima, a u Dalmaciji će okrenuti na jugo, navečer ponegdje i jako.

Najniže temperature tijekom iduće noći slične kao i noćas. Većinom oko nule u unutrašnjosti, a između 5 i 8 na moru.

Najviše dnevne temperature još malo niže nego danas. Posvuda hladno, na kopnu do najviše 3-4 stupnja, a na Jadranu od 9 do 14.

U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša.

Od srijede postupno stabilnije uz sve rjeđe oborine, ali još će biti dosta oblaka.

Olujni vjetar otežava promet

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru (i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Bosiljeva 2). Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.
U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20
Ravnateljica vrtića za 24sata: 'Vidjela sam sliku, odgojiteljice su upozorene. I dalje rade...'
OZLIJEĐENO DIJETE

Ravnateljica vrtića za 24sata: 'Vidjela sam sliku, odgojiteljice su upozorene. I dalje rade...'

Predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa. Nije mi bilo ni do čega, uslikala sam tu sliku jer ovo nije normalno što se dogodilo, rekla je ranije majka