Obavijesti

News

Komentari 153

Prosvjed u Neumu zbog velikih kruzera koji ulaze kroz Pelješki most: 'Mi ne želimo to ovdje...'

Prosvjed u Neumu zbog velikih kruzera koji ulaze kroz Pelješki most: 'Mi ne želimo to ovdje...'
4

Kruzer je u 6:18 sati prošao ispod Pelješkog mosta i uplovio u Neumski zaljev, a ujedno je i najveći brod u povijesti koji je uplovio u Neumski zaljev

VIDEO

Građani Neuma prosvjedovali su jutros protiv uplovljavanja velikog kruzera, koji je prvi prošao ispod Pelješkog mosta.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

kruzer VIDEO

Naime, jutros je u 6:18 sati kruzer prošao ispod Pelješkog mosta i uplovio u Neumski zaljev, a ujedno je i najveći brod u povijesti koji je uplovio u Neumski zaljev. Radi se o brodu “Bolette” na kružnom putovanju od Bahama, dužine 238 metara koji prevozi više od 1000 putnika i broji više od 600 članova posade, može ploviti brzinom od 25 čvorova, te mu je bruto tonaža preko 62.000 BRT.

- Mi smo iz medija saznali da u naš zaljev uplovljava ovaj brod, o tome nismo imali nikakvih saznanja prije i odlučili smo se spontano okupiti, prijatelji, susjedi, rodbina… kako bi iskazali nezadovoljstvo s ovakvom situacijom. Dosta godina se borimo, ne protiv turista u Neumu, nego protiv uplovljavanja velikih brodova u naš zaljev koji nam nanose nepopravljivu ekološku štetu samim boravkom u zaljevu i radom motora - rekao Neumljanin Nikola Prkačin za neum.online.

Načelnik Neuma Dragan Jurković je također podržao mirne prosvjede građana i za medije ponovio kako vlasti u Općini Neum nisu za uplovljavanje ovog i sličnih brodova.

- Mi smo zadnji saznali za uplovljavanje. Zanima nas tko je dao suglasnost da ovaj brod uplovi u Neumski zaljev, budući da je Predsjedništvo 2014. godine donijelo zaključak kojim je strogo zabranjeno uplovljavanje brodova. Neum je turističko mjesto, živimo od turizma, ne želimo ovakve događaje. Nikome nije u interesu da ovdje dolaze ovakvi brodovi. Ekološki je zaljev ugrožen. Tu sam da dam potporu svojim Neumljanima i činit ću to i u buduće. Poslat ćemo protestne note prema svim relevantnim kako bismo doznali tko je točno dao suglasnost za uplovljavanje ovog broda, jer ovako djeluje kao da to može napraviti bilo tko - rekao je Jurković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 153

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio