Obavijesti

News

Komentari 20

Prosidba na Kninskoj tvrđavi! Poručnica Tea za 24sata: 'Šok, nisam znala gdje prsten ide...'

Prosidba na Kninskoj tvrđavi! Poručnica Tea za 24sata: 'Šok, nisam znala gdje prsten ide...'
3

Poručnik Marko je nakon obuke na kninskoj tvrđavi zaprosio djevojku, poručnicu Teu

VIDEO

Znala sam da često ima lude ideje, ali nikad nisam ni sanjala da će ovo napraviti, rekla nam je poručnica Hrvatske vojske Tea Kovačević. Prsten svog zaručnika Marka dobila na Kninskoj tvrđavi. Poručnik Pedić čekao je pravi trenutak da bi zaprosio djevojku. Čim je shvatio da će zajedno biti u Kninu, znao je da je kraljevski grad savršena pozornica da svoju voljenoj Tei postavi sudbonosno pitanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poručnik Marko Pedić i poručnica Tea Kovačević zaručili se nakon obuke 07:21

U trenucima iscrpljenosti, ali i ponosa, zbog prijeđenog puta na teškoj i napornoj obuci, poručnik Marko Pedić, na oduševljenje svih nazočnih, a posebno obitelji i prijatelja, zaprosio je svoju djevojku. Sve to bilo je nakon što su polaznicima 10. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa "Marko Babić" uručili značke i diplome.

Poručnik Pedić ranije je izjavio kako je tijekom obuke tijelo pratilo srce. Otkrio je i kako je prsten kupio prije obuke, a budući da ga nije mogao nositi tijekom same obuke, zamolio je svoju sestru da mu pomogne, pa je prsten na tvrđavu donijela ona.

- Obuka je bila teška, vođeno srcem tijelo je izdržalo, ali upravo zbog svih tih fizičkih napora nisam imao nervozu prije prošnje. S obzirom na to da smo se upoznali u vojsci, nema boljeg mjesta za prosidbu od Kninske tvrđave - kaže dodajući kako ga nimalo nije bilo strah.

FOTO Završio obuku pa zaprosio djevojku na Kninskoj tvrđavi: 'Sad sam spreman i za brak...'
FOTO Završio obuku pa zaprosio djevojku na Kninskoj tvrđavi: 'Sad sam spreman i za brak...'

Novopečeni zaručnici upoznali su se prije tri i pol godine na Hrvatskom vojnom učilištu, gdje su i studirali. Cijelo su to vrijeme bili skupa, a tako je i danas, kad žive u Gospiću, gdje zajedno rade u Motoriziranoj bojni Vukovi.

- Dugo sam razmišljao da je zaprosim, a kad se približilo vrijeme obuke, odlučio sam da bi pravi trenutak mogao biti na kraju obuke. Sama ta obuka i naša razdvojenost pomogli su mi da shvatim koliko je zapravo volim - otkriva nam poručnik, koji kaže da je nakon teške dvodnevne obuke, u kojoj su hodali od Udbine do Knina, shvatio da je spreman i za brak.

Poručnik Pedić ne skriva da je svoje zaruke uvijek zamišljao posebno, ali kako kaže, životni put ga je naveo da se to dogodi baš na ovaj način i baš na Kninskoj tvrđavi, koja je simbol hrvatske slobode i zajedništva.

- Skupa radimo i najvažnije nam je da smo skupa, pa sukladno tome usklađujemo i svoj privatni život te smo jedno drugome potpora u svemu - opisao nam je Pedić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prosidba na Kninskoj tvrđavi! Poručnica Tea za 24sata: 'Šok, nisam znala gdje prsten ide...' 01:02

'Nisam ovo očekivala...'

Njegova, sad već zaručnica, također kaže kako im je sve u životu zajedničko, pa tako i posao u hrvatskoj vojsci. Priznala je kako nije očekivala prošnju na kninskoj tvrđavi.

- Toliko sam bila iznenađena da nisam znala na koju ruku ide prsten u tom trenutku - rekla nam je poručnica Kovačević, koja je svojem Marku odmah nakon prosidbe skočila u zagrljaj.

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

Obuka na koju je Pedić otišao još uvijek traje, tako da poručnica Kovačević te poručnik Pedić nisu imali previše vremena biti zajedno nakon prosidbe. No imat će za slavlje vremena i za predivni zajednički život.

- Zaručnik se vraća kući s obuke tek u petak tako da još imam vremena za smisliti što će biti prvo što ću mu reći - zaključila je poručnica. Ministarstvo obrane i Oružane snage RH poručili su kako im žele puno sreće u budućem zajedničkom životu.

 

Kad govorimo o obuci koju je poručnik Pedić pohađao, riječ je o 88 kilometara hodanja. Ove godine, ovu izazovnu i vrlo zahtjevnu obuku za razvoj vođa završilo je 28 polaznika 10. naraštaja, među kojima su četiri pripadnika slovenske vojske. Od početka obuke do danas, obuku je uspješno završilo 512 pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske. Najboljim polaznikom 10. naraštaja proglašen je pripadnik Obavještajne pukovnije Hrvatske kopnene vojske, koji je nagrađen pištoljem HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici
OTKRIVAMO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici

Plus+ Dok je bila referentica u Lutriji 1999. Dijana Pavićević osvojila je stan u Istri u igri Joker • Danas je članica Uprave • Firmi nije vratila novac za MBA školovanje, u Lutriji za sve imaju objašnjenje