Obavijesti

News

Komentari 1

Pročelnik HGSS-a o situaciji u Jablanici: Našli smo tijelo jedne osobe. Bojim se da će ih biti još

Pročelnik HGSS-a o situaciji u Jablanici: Našli smo tijelo jedne osobe. Bojim se da će ih biti još

Jedanaest pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) stiglo je sinoć do Donje Jablanice, a njihov izvršni pročelnik Marko Rakovac rekao je ako će biti potrebno, otići će ih još

VIDEO

Jedanaest pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) stiglo je sinoć do Donje Jablanice, a njihov izvršni pročelnik Marko Rakovac rekao je ako će biti potrebno, otići će ih još.

- Nekoliko sati su se jutros probijali kako bi uopće došli do Jablanice i kad su došli na teren, u suradnji s kolegama iz BiH, krenuli su tragati i spašavati. U takvim uvjetima teško je probijati se, važno je imati terenska vozila. S obzirom da smo imali dva tima s čamcima, upućeni su na mjesta gdje mogu pretraživati i mogu reći da je naš potražni K-9 tim, naš pas, detektirao nestalu osobu. Izvučeno je njeno tijelo, a zbog kiše je ostatak područja “na čekanju”. Kad se kiša smiri, nastavit će se potraga za nestalima i to će narednih nekoliko dana biti prioritet - kaže Rakovac za N1.

Dodaje kako su se vode su se smirile, ali nažalost brojke nestalih osoba će nastaviti rasti.

- Tu će biti posla za tešku mehanizaciju i K-9 timove. Naše ekipe su za danas povučene s terena. U Mostaru imaju bazu operacija i tamo će prespavati. Sutra će im se pridružiti novi kolege iz Dubrovnika, ali večeras ćemo znati više, kad se brifiraju s kolegama iz BiH. Tad će biti jasnije i što slijedi narednih dana. Neka mjesta i sela su odsječena, nema vode, struje, komunikacije… Bitno je da osoba koja zatraži pomoć, pričeka tu pomoć. Ne smiju ići prema bujicama jer ih one mogu odnijeti - upozorio je.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

BiH: Donja Jablanica 09:45

Hrvatska je također pogođena poplavama, ali u daleko manjim razmjerima.

- Tijekom jučerašnjeg dana smo imali oko 50 intervencija na području Ogulina i Karlovca te je od onda situacija pod kontrolom. Uloga nam je sad svedena na to da pomažemo onima u zabačenijim dijelovima, kojima je potrebna pomoć. Osim toga, nema potrebe za našim angažmanom, ali smo pripravni - zaključio Rakovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH