Obavijesti

News

Komentari 100

Tuga i užas u Malome Lošinju: Tijela još ispod rampe trajekta koja je teška najmanje 10 tona

Tuga i užas u Malome Lošinju: Tijela još ispod rampe trajekta koja je teška najmanje 10 tona
3

To je bilo nešto strašno. Udarac rampe o tlo je bio toliko jak i glasan da smo mislili da je brod udario rivu. Onda je jedan čovjek skočio u more ne bi li spasio ozlijeđenog, priča nam mještanin Lošinja

VIDEO

Prizor s mjesta nesreće u Malom Lošinju je strašan, na rivi pored trajekta Lastovo i sad leže tijela trojice tragično preminulih članova posade. Tijela dvojice poginulih još se nalaze ispod rampe teške najmanje deset tona. Čeka se dolazak dizalica koja će dići rampu kako bi se tijela mogla izvući. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tragedija na trajektu: Pala rampa, tri mornara poginula 01:12

- To je bilo nešto strašno. Udarac rampe o tlo je bio toliko jak i glasan da smo mislili da je brod udario rivu. Onda je jedan čovjek skočio u more ne bi li spasio ozlijeđenog, ubrzo su došli vatrogasci koji su ga izvukli na kopno. Onda smo vidjeli drugog čovjeka kako izbezumljeno trči i urliče po rivi zapomažući. Kasnije je dugo sjedio nijem na klupici držeći se za glavu. Svi su bili u apsolutnom šoku. Zaista strašno. Cijeli Lošinj je u šoku, čak mi je i jedan vatrogasac rekao da ovakvu tragediju ne pamti - kaže mještanin Lošinja za 24sata.

Dodaje kako se priča da su mornari netom prije ukrcaja automobila pregledavali nešto na rampi kada se ona najednom srušila i pala na nesretne pomorce. Na mjestu nesreće i dalje traje očevid koji će se zasigurno nastaviti do kasno u noć.

Podsjetimo, u strašnoj nesreći danas malo iza 15 sati rampa trajekta Lastovo pala je na četvoricu mornara. Trojicu je usmrtila i jednog ozlijedila, on je hospitaliziran i njegovo je stanje, kako doznajemo, stabilno. 

Krajem 2020. godine trajekt Lastovo u svega par dana izgubio je kapetana i člana posade. U samo tjedan dana preminuo je kapetan Josip Radić, u 51. godini života, a nekoliko dana ranije je tragičnom smrću život izgubio i član posade Milan Vidović.  Jadrolinijino Lastovo, koje najbolje znaju putnici s linije Split-Vela Luka-Lastovo, je zapravo Japanac. Izgrađen je davne 1969. godine u japanskoj tvrtki Kurushima Dock.Co. Ltd. pod imenom Ishzuchi, u flotu Jadrolinije kao devetogodišnjak ulazi 1978. godine - najprije kao Partizanka, no već iste godine mijenja ime u Lastovo I, da bi 1998. godine dobio svoj današnji naziv.

Split: Arhivske fotografije trajekta Lastovo čija je rampa usmrtila mornare u Malom Losšnju

Na njemu se rađao i novi život - gospođa Meri M. iz Splita, u veljači 1984. godine rodila je u brodskom salonu. Ljudi su se uzvrtjeli oko nje, legendarni radijski voditelj Jadran Marinković o svemu je izravno izvještavao za Radio Split. Trajekt Lastovo dugačak je 72,7, širok 13,6 metara i kapacitet mu je tek pedesetak osobnih vozila s petstotinjak putnika u ukupno tri salona. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 100

VIDEO

'Svi su stali na autocesti, nismo znali zašto. Prošli smo u zadnji čas prije velike bujice i valova!'
NEVJEROJATNA SNIMKA IZ BEČA

'Svi su stali na autocesti, nismo znali zašto. Prošli smo u zadnji čas prije velike bujice i valova!'

BEČ Vozio sam kolege iz Ludbrega za Beč. Prvo smo mislili da je na autoputu prometna nesreća. Pola sata smo se vukli centimetar po centimetar. Dok nismo došli do djela gdje smo vidjeli o čemu se zapravo radi, u zadnji tren smo prošli. Kasnije sam na radiju slušao da se prelilo preko tih betonskih ploča i da su bili veliki valovi. Užas! Za dlaku smo izbjegli da nas ne odnese, rekao nam je čitatelj koji je snimio video u nedjelju