Obavijesti

News

Komentari 18

Privatizacijom tvrtki cijene će u Gradu skočiti 'motkom u vis'

Privatizacijom tvrtki cijene će u Gradu skočiti 'motkom u vis'
1

Loša vlada ili loš gradonačelnik nisu opravdanje za privatizaciju koja se po SDP-ovom, Milanovićevom ili Kukuriku receptu sprema i u Zagrebu, rekao je Vukšić

VIDEO

Laburist Branko Vukšić pobunio se protiv namjere zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Slobodana Ljubičića da krene s privatizacijom gradskih tvrtki po modelu neoliberalnih kapitalista: sve treba rasprodati, jer su gradovi ili država loši gospodari. 

- Loša vlada ili loš gradonačelnik nisu opravdanje za privatizaciju koja se po Milanovićevom, SDP-ovom ili Kukuriku receptu sprema i u Zagrebu - rekao je Vukšić uz napomenu da su Bandić i Milanović ipak 'drugovi iz iste neoliberalne partije'. 

Upozorio je da će se, privatiziraju li se komunalne i energetske tvrtke, višedesetljetno 'pelješenje' Zagrepčana nastaviti kroz plaćanje još skupljih energenata, odvoza smeća, vode i ostalog.

- U Zagrebu, jednom od najskupljih gradova u svijetu po cijeni komunalija, privatizacijom komunalnih tvrtki ili usluga cijene će skočiti motkom u vis, veliki dio radnika završit će na burzi, a pojedinci će se enormno obogatiti - izjavio je Vukšić u zagrebačkoj podružnici stranke.

'Ostvari li se Bandićev i Ljubičićev naum slijedi katastrofa jednaka potresu'

To što se o prodajama tvrtki poput Vodovoda šuti, ne znači da se o prodaji ne razmišlja ili da se ona ne priprema.

- Ostvari li se Bandićev i Ljubičićev naum slijedi katastrofa jednaka potresu. Mnogo veća od katastrofe koja se dogodila privatizacijom energetskih i komunalnih tvrtki u nekim europskim gradovima - kaže.

Vukšić je podsjetio da su Bandić i Ljubičić svojom megalomanijom prije nekoliko godina napravili veliku štetu, a ona se zove Sopnica - Jelkovec, projekt koji smatra skupom podvalom. Ako se zbroje gubici nastali svih ovih godina, ističe Vukšić, stanovi u Sopnici i Jelkovcu skuplji su od onih na Trgu bana Jelačića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...