Obavijesti

News

Komentari 15

Prijavite heroje ekologije, zbog njih živimo u zdravijem svijetu

Prijavite heroje ekologije, zbog njih živimo u zdravijem svijetu
6

Do 30. studenog na našu adresu možete prijaviti ljude velikog srca koji svijet čine boljim mjestom. Ne zaboravite na one koji su se posebno istakli u očuvanju okoliša i gaje iznimno poštovanje prema prirodi i okolišu

VIDEO

Bliži se 18. Ponos Hrvatske. I ove ćemo godine zapljeskati herojima koji su spašavali živote, žrtvovali se za neznance, pomagali onima kojima je najteže, pružali utjehu i nadu. Međutim, ni ove godine nismo zaboravili na posebnu kategoriju, a to je ekologija. Temu ekologije 24sata je odavno prepoznao kao neizostavnu ako želimo ostaviti bolji život generacijama koje dolaze. Briga za okoliš svima nam je već trebala postati prioritet. Zbog toga smo ekologiju uključiti i u naš dugogodišnji projekt Ponos Hrvatske, dali smo joj još više na važnosti jer time želimo osvijestiti javnost, sugerirajući kako o ovoj temi valja ne samo promišljati nego se i aktivno baviti njome.

Svečana dodjela nagrada 24sata Ponos Hrvatske, dodjela zahvalnica

Svatko od nas to može. Svatko može uložiti mali napor za bolje sutra, za očuvaniji planet. A neki već čine jako puno i na ovom područjima briljiraju. Poznajete li ih?

Pozivamo vas da pojedince, udruge, inicijative i ostale koji su dali doprinos očuvanju prirode prijavite putem naše web stranice Ponos Hrvatske https://ponoshrvatske.hr/ ili na e-mail heroji@ponoshrvatske.hr, a prijave šaljite do 30. studenog. Uz kratak opis djela zbog kojeg prijavljujete određenoga kandidata, ne zaboravite nam ostaviti kontakt na koji mu se možemo javiti. U izboru pobjednika među zaljubljenicima u ekologiju pomoći će nam članica žirija, biologinja Jasna Antolović iz Grupe Sredozemna medvjedica koja se dugi niz godina bavi istraživanjem i zaštitom prirode.

Zagreb: Svečana 15. dodjela nagrade Ponos Hrvatske

Podsjetimo, Šibenčanin Goran Šimić (37) prošle je godine dobio nagradu Ponos Hrvatske u ovoj zahtjevnoj kategoriji. Organizirao je akcije čišćenja okoliša u kojima se skupe stotine tona otpada. Zbog svoje strasti upisao je i studij ekologije. Posebno se istaknuo u akcijama čišćenja podmorja.

Zagreb: Svečana 15. dodjela nagrade Ponos Hrvatske

Peteročlani žiri razmotrit će i ostale prijave koje nam šaljete te ćemo njihovim glasovanjem na kraju dobiti 15 dobitnika nagrade Ponos Hrvatske. Dva tjedna prije dodjele počet ćemo objavljivati priče o herojima koje smo odabrali kako bi ih javnost upoznala. Priče o njima prikazivat će se u istom razdoblju i u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Uživat ćemo tad u obilju nesvakidašnje dobrote i još ćemo se jedanput iznenaditi time koliko iznimnih ljudi ima.

Ponosni pokrovitelji Ponosa Hrvatske su OTP banka i INA.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio