Vlasnik restorana 'Niko' proslavio je u nedjelju 46 godina postojanja. Dao je tiskati i jugo-dinare kojima su gosti plaćali kao i davne 1963. godine
Povratak u prošlost: Gosti su plaćali ručak u dinarima
Poznati zadarski ugostitelj Erik Pavin u svom je restoranu 'Niko' goste u nedjelju vratio u 1963. godinu. I to ponajprije cijenama koje su bile čak osam puta niže od današnjih. Povoda za takvu gestu Pavin je imao više. Slavio je 46 godina otvorenja prvog privatnog restorana u Hrvatskoj te rođendan i imendan svoga oca, utemeljitelja najpoznatijeg zadarskog restorana. Za tu je prigodu dao tiskati i jugo-dinare kojima su gosti plaćali.
- Sjećam se otvorenja. Imao sam šest godina i znam da je bilo tisuću ljudi - rekao nam je Pavin, dodajući kako nikome nije slao pozivnice za povratak u 1963. Bar jednom u godini želi Zadranima, ali i stranim gostima ponuditi da umjesto 620 kuna za kilogram jastoga plate stotinjak kuna. Kroz restoran su u sve ove godine prošetale i brojne poznate 'face'. Još davne 1971. 'brk' je delicijama iz Jadrana omastio Kirk Douglas, koju godinu kasnije i Jacques-Yves Cousteau te nedavno i automobilski as Michael Schummacher.