Obavijesti

News

Komentari 38

Posvojili su tri mala brata jer ih nisu htjeli razdvajati

Posvojili su tri mala brata jer ih nisu htjeli razdvajati
3

Bračni par iz Zagreba, Suzana i Robert Oreški posvojili su tri brata da ne bi odrastali odvojeni. Božić su dočekali uz mnoštvo šarenih darova...

VIDEO

Biološki roditelji napustili su trojicu braće dok su bili bebe. Jedini dom bio im je onaj za nezbrinutu djecu, u kojem su iščekivali da ih netko odvede u topli dom. No, ove godine Djed Božićnjak donio im je najljepši dar: svu trojicu prigrlio je bračni par iz Zagreba, Suzana (42) i Robert Oreški (42). Božić su dočekali uz mnoštvo darova zamotanih u šarene papire i uz ljubav novih roditelja.
U 15 godina braka Suzane i Roberta mnogo su puta bili na umjetnoj oplodnji. Prije dvije i pol godine odlučili su se na posvojenje. Željeli su skrbiti o jedno ili dvoje djece.
- Slali smo zamolbe u sve centre za socijalnu skrb, međutim, nikad nije bilo djece za posvojenje. Sreća nam se nasmiješila u domu koji je imao trojicu braće. Ponudili su nam da posvojimo ili dvojicu ili samo jednog. Suprug i ja smo dugo razgovarali. Kad su nas u domu pitali što smo odlučili, Robert je odgovorio da želimo svu trojicu! Nismo ih htjeli razdvajati - prisjetila se Suzana. Mališane su prvi put vidjeli u rujnu. Našli su zajednički jezik.
- Sjedili smo u igraonici. Ustala sam sa stolice, šetala, puhala... Suprug mi je rekao da se smirim. Pogledala sam ga, a njemu je s čela curio znoj. Djeca su ušla unutra, stisnuti jedan uz drugog. Kod nas su od početka prosinca. Nose naše prezime, imaju rodne listove, imaju život - govori Suzana.
- Nikad neću zaboraviti naš prvi susret u domu. Jedan od mališana pozvao me da mu skinem slikovnicu. Kad sam upitao koju slikovnicu želi, zagrlio me i rekao: 'A, hoćeš li ti meni biti tata?’. Očiju punih suza odgovorio sam: 'Naravno da hoću!’ - rekao je potreseni Robert.
- Tisuću puta na dan stanu pred nas, pogledaju nas svojim okama i kažu: 'Mama, ja te volim’, 'Tata, samo da te zagrlim’. Navikavaju se na hladnjak, bor, Božić, jer to u domu nisu imali, a polako upoznaju svoju novu obitelj - kaže Suzana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio